Haberler

Samsun'da vaka sayısının neden rekor kırdığı anlaşıldı! Pozitif çıkan vatandaşlar kendilerini gizlemiş

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı koronavirüs vaka sayısı haritasına göre en çok vakanın görüldüğü il olan Samsun'da koronavirüs olduğu halde bunu saklayan çok sayıda kişinin olduğu tespit edildi. Önlemlerin üst düzeye çıkartıldığı kentte karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkan kişilerin tespitine yönelik denetimler sürüyor.

Samsun'da bir mahallede vakaların gizlendiği bilgisi üzerine filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı 150 kişiye yaptığı koronavirüs testinde, yarıya yakınının pozitif çıkmasının yankıları sürüyor. Kentte koronavirüs vaka sayıları artarken pozitif vakalı kişilerin kendilerini gizlenmesi vatandaşların tepkisine yol açtı. Esnaflık yapah Yıldız Yanık, "Belki saklayan kişi hastalığı yenecek kurtulacak ama bulaştırdığı insan kurtulabilecek mi bu belli değil" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü Samsun'da, vaka sayılarının düşürülmesi için çalışmalar devam ederken, testleri pozitif çıktığı halde bunu saklayan, karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkan kişilerin tespitine yönelik denetimler de sürüyor.

Son 1 hafta içinde vaka sayısı en çok artan Samsun'da bir mahallede vakaların gizlendiği bilgisi üzerine filyasyon ekipleri çalışma başlattı. Cenaze ve taziye ile bağlantılı 150 kişinin yapılan koronavirüs testinde, yarıya yakınının pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

"TEDAVİ OLMUYORLAR SONRA BAŞKALARINA BULAŞTIRIYORLAR"

Samsun'da yaşayan vatandaşlar ise koronavirüs oldukları halde bunu saklayanlara ve karantina kurallarına uymayarak dışarı çıkan kişilere tepki gösterdi.Ali Türkoğlu, koronavirüs olduğu halde bunu saklayan çok sayıda kişinin olduğunu belirterek, "Son durumda ölenlerin çoğu hep saklanan kişilerden dolayı. İnsan söyler korona olduğunu git ve tedavini gör. Tedavi olmuyorlar sonra başka insanlara bulaştırıyorlar, ondan ona derken herkes gümbürtüye gidiyor. Gizlemekten dolayı böyle oluyor. Samsun kozmopolit bir yer, çevre ilçelerden çok gelen oldu, bu da artışa etki etti" şeklinde konuştu.

"SAKLAYAN KİŞİ HASTALIĞI YENEBİLİR AMA BULAŞTIRDIĞI YENEMEYEBİLİR"

İstiklal Caddesi'nde esnaf olan Yıldız Yanık, polis ekiplerinin cadde girişinde HES sorgusu yaptıklarını, burada birçok kişinin riskli durumda olmasına rağmen uygulamada yakalanıp ambulansla götürüldüğünü belirterek, "Belki saklayan kişi hastalığı yenecek kurtulacak ama bulaştırdığı insan kurtulabilecek mi bu belli değil. İnsanların bunu düşünmesi gerekiyor ve bilinçli olmalarını gerekiyor. Yasaklara uyulmuyor. Yasak saatlerde dışarı çıkanlar çok var. Maske takmayanlar da oluyor" diye konuştu.

"KARADENİZ'İN KIRMIZI'DAN BİR AN EVVEL ÇIKMASI LAZIM"

Nazıl Öztürk ise koronavirüs olan kişilerin, bunu saklamaması gerektiğini belirterek, "Kim duyarsa yetkililere bunu bildirmesi lazım. Hemen karantinaya alınması lazım, çünkü her tarafa yayılıyor. Karadeniz Bölgesi'nin kırmızıdan çıkması lazım bir an önce. Herkes birbirine yardımcı olsun, bu saklanacak bir şey değil. Başka insanların hakkına giriyorsun. Sen biliyorsan vatandaşlık görevin gidip tedavi olacaksın, başkasına bulaştırmayacaksın. Ondan ona derken Karadeniz kırmızı oldu. Bizim bölgemiz yeşildir, kırmızıdan kurtarmamız lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500

Yorumlar (57)

kim cahilmiş. doğuda vaka sıfır neredeyse:

kim cahilmiş şimdi dökülün bakalım. doğu mu batı mı ? :)))

21
6
yanıtYanıtla
bilmiş:

orası batı değil kuzey

yanıt10
yanıt1
MİMAR KEMALETTİN:

DOĞUDA EN KALABALIK ŞEHİR BİLE BİR MİLYONU BULMUYOR. İNSANLARIN ÇOĞU KIRSAL YERLERDE YAŞIYOR. HAVASI ZATEN ÇOK SOĞUK MİLLET DIŞARI ÇIKAMIYOR. GELEN GİDEN TURİST FALAN PEK OLMUYOR. DAHA EKİME KASIMA KADAR DOĞU GÜNEYDOĞU KAYNIYORDU. KORONALI ADAMIN EVİNE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ DOĞUDA, KORONADAN ÖLEN ADAMIN CENAZESİNE TIKLIM TIKLIM GİDENLER DOĞUDA, TAZİYE EVLERİNİ HINCA HINÇ DOLDURANLAR DOĞUDA. AŞİRET DÜĞÜNLERİNE YÜZLERCE BİNLERCE KİŞİLİK KATILIM DOĞUDA. ŞİMDİ SEN DÖKÜL BAKALIM. DOĞU MU CAHİL BATI MI? :)))

yanıt1
yanıt2
x:

testi pozitif çıktığı halde bunu saklayan kişi olamaz. . . çünkü testi yapan devletin sağlık kuruluşu ve istatistiksel anlamda verileri bildirmek zorunda. . . yani geçeceksin kardeşim. . . bu kişilere karantinanın uygulanmaması mülki idari amir tarafından cezalandırılmalıdır. . . Vatandaşın değil sorumluların hatası. . .

17
9
yanıtYanıtla
ben y:

yanlış anladın x. demek istediği hasta olup da hastaneye gitmemiş ve test yaptırmamış bu şekilde halk arasında dolaşarak diğerlerine bulaştırmış diyor kanımca, fikrimce zanımca galiba kısaca.

yanıt3
yanıt3
aa:

vatandaşda sorumludur, covid oldugunun bile bile fırıldak gibi dönüyorsa bal gibi sorumludur anladın mı?

yanıt2
yanıt3
samsun brezilya oldu:

Samsunlular Kendi kendilerine sürü bağışıklığı uyguluyorlar birbirlerine virüs bulaştırıp ölen ölür kalan sağlar Bizimdir derdindeler yakında Samsun''un nüfusu virüs nedeniyle oldukça azalacak

19
3
yanıtYanıtla
erkan:

cezayı 10 bin tl yapıp 6 ay içinde ödemeyene haciz yollayacaksın üstüne halk sağlığını tehlikeye atmaktan dava açacaksın. bak bakalım burnunu çıkarır mı sokağa. bunun gibi gereksiz insanlar yüzünden bitmediği gibi bu illet esnaf kan ağladı çocuklar eğitimsiz kaldı.

20
0
yanıtYanıtla
LAZOVİÇ:

Kanserli çayları içip bize bişey olmaz dediler,Aids geldi biz hamsi yiyeyruk bize bişey olmayı dediler , aynı kafa devam

16
3
yanıtYanıtla
HALK:

CAHİLLİK BAŞKA BİŞEY DEGİL

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title