Haberler

Samsun'da Kavak Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu'nda Kültür Sokağı ve Renklendirme Çalışmalarının Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan Kavak Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen kültür sokağı ve iç mekan renklendirme çalışmalarının açılışı yapıldı. Açılışta, Ahmet Yesevi'den Mevlana'ya, Karacaoğlan'dan Neşet Ertaş'a kadar birçok sanatçının portre çizimleri ve sözleri yer aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, buranın bir eğitim yuvası olduğunu ve çocukları ıslah edip topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Samsun'un Kavak ilçesindeki Kavak Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan kültür sokağı ve iç mekan renklendirme çalışmalarının açılışı gerçekleştirildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet Yesevi'den Mevlana'ya, Karacaoğlan'dan Neşet Ertaş'a gönül, düşünce, sanat ve edebiyat insanlarının portre çizimlerinin, sözlerinin ve bilgilerinin yer aldığı "Kültür Sokağı" ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinden oluşan Görsel Sanatlar Topluluğu ve Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı'nın katkılarıyla yapılan renklendirme çalışmalarının açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, burada yaptığı konuşmada, suç işleyen çocukların, suça sürüklense de kendi çocukları olduğunu belirtti.

Kılıç, "Burası cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı inşallah burada ıslah edip eğitip yeniden topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç, Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Aktaş, Cezaevi Savcısı Ümit Şafak Koçak, Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Ali Erkan Öztürk ile Kavak protokolü açılışı yaptı.

Kültür sokağı ile renklendirme çalışmalarında emeği geçenlere hediyeler verildi.

Programın ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü, günün anısına suça sürüklenen çocuklara, kurum personeline ve misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sabri Ahmet Yesevi Neşet Ertaş Karacaoğlan Başsavcı Mevlana Gençlik Samsun Çocuk Kavak Kültür Sanat Güncel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title