Haberler

Sakarya İli Arıcılık Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 14. Sakarya Arıcılık Paneli, arıcılık sektörü uzmanları tarafından ele alındı. Panelde arıcılığın ekosistemi sürdürebilmek için kritik bir sektör olduğu vurgulandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise arıcılık faaliyetlerini desteklemek ve arıcıları uzmanlaştırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından 14. Sakarya Arıcılık Paneli düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen panelde, arıcılık sektörü uzmanlar tarafından ele alındı.

Panelin açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, arıcılığın sadece maddi kazanç kaynağı olmadığını, aynı zamanda ekosistemi sürdürebilmek için kritik bir sektör olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak arıcılık faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Yüce, "Güncel aracılık tekniklerini destekliyor, eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler sayesinde arıcılarımızı uzmanlaştırıyoruz. Ayrıca arıların yaşam alanlarını korumaya yönelik çevresel projelerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

Yüce, sektöre yönelik projeleri arttıracaklarını, arıcıya mevcut desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

"Hiçbir arıcımızda eski kovan kalmayacak"

Panelin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir de üniversite bünyesinde arıcılık merkezi bulunduğunu aktararak, bu tür panellerin sektörün gelişmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Uygulamalı Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım ise panelde sektörü ilgilendiren bilimsel konuları anlattıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin arıcılığa verdiği desteğin önemine işaret eden Özkırım, panelde sektör sorunlarının yanı sıra apiturizm ve apiterapi başlıklarının da mercek altına alındığını anlattı.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, panelde birçok konunun görüşülerek tartışmaya açıldığını, arıcılar açısından faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sakarya'nın apiturizm merkezlerinden biri olması için çalışma başlattıklarına, çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle arı kovanı ve malzeme desteği sunacaklarına değinen Ör, "Bunları planladık, üyelerimize duyurduk. Hiçbir arıcımızda eski kovan kalmayacak. Hepsinin değişimlerini gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla arıcılar çok memnun hatta tekrar böyle bir panel düzenlenmesi yönünde talepleri var." ifadelerini kullandı.

Arıcı Aziz Eker de panelin kendileri için faydalı olduğunu, bilmedikleri bazı konuları öğrendiklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Çiftçilik Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title