Haberler

Said Nursi'nin Vefatının 57. Yılı

Barla Platformu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Said Nursi'nin amacının insanlığın kurtuluşu olduğunu belirterek, "O, insanların en büyük meselesinin 'imanlarının kurtulması' olduğunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anarşi ve terör tehdidine karşı da çözüm...

Barla Platformu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Said Nursi'nin amacının insanlığın kurtuluşu olduğunu belirterek, "O, insanların en büyük meselesinin 'imanlarının kurtulması' olduğunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anarşi ve terör tehdidine karşı da çözüm olarak Allah'a ve ahirete imanla kalplere birer manevi yasakçı yerleştirilmesi gerekliliğini ifade etti." değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, Said Nursi'nin vefatının 57. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Nursi'nin hayatını Kur'an-ı Kerim ve Resulullah'ın sünnetine adayan büyük bir İslam alimi olduğunu kaydetti. Nursi'nin, insanların hem dünyalarının hem de ahiretlerinin kurtulması, ebedi saadet kazanmaları için çalıştığına dikkati çeken Yüce, İslam ve Kur'an'a hizmet etmek için hiçbir şeyi alet etmediğini, kimseden bir şey istemediğini, hiçbir dünyevi makamı kabul etmediğini ve hedefine de koymadığını vurguladı.

Said Nursi'nin amacının insanlığın kurtuluşu olduğunun altını çizen Yüce, şunları kaydetti:

"O insanların en büyük meselesinin 'imanlarının kurtulması' olduğunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anarşi ve terör tehdidine karşı da çözüm olarak, Allah'a ve ahirete imanla kalplere birer manevi yasakçı yerleştirilmesi gerekliliğini ifade etti. Bediüzzaman, en yüksek bilimin marifetullah yani Allah'ı bilmek ve tanımaya çalışmak olduğunu belirterek, bütün ilimlerin ancak kainatın sahibi, bütün mahlukatın ve mevcudatın yaratıcısının bilinmesi ile hakiki bilim olabileceğini ifade etti. İnsanlığın var olduğu günden beri sorduğu, 'Necisin, nereden geliyorsun ve burada vazifen nedir?' gibi sorularının cevaplarının bulunmasıyla, bunun da, ancak fen bilimleri ile din bilimlerinin beraber okutulmasıyla olabileceğini söyledi. Modern bilimlerin ve fenlerin sadece Cenab-ı Hakk'ın kainatta koyduğu kanunların keşfedilmesinden ibaret olduğunu ve evrende işleyen bütün kanunların ve tasarrufların da Allah'ın isim ve sıfatlarının tecelli ve tezahürleri olduğunu hep vurguladı."

Yüce, Nursi'nin sadece bir din alimi değil aynı zamanda bir vatan kahramanı da olduğunu, İstanbul'un İngiliz işgalinden kurtulmasında önemli mücadeleler verdiğini, Birinci Dünya Savaşında Van, Erzurum, Bitlis ve Muş'un Rus ve Ermeni istilasından kurtulmasında talebeler ile savaştığını, Ruslara esir düştüğünü, Osmanlının son harbiye nazırlığı tarafından kahramanlık madalyasıyla ödüllendirildiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Isparta Barla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title