Haberler

"Bu Ülkenin ve Milletin Kaderiyle Oynadılar"

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Milli iradenin idamına seyirci kalanlar ve destek olanlar, bugün yeni yeni senaryoya da zemin hazırlayanlardır." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin ve milletin kaderiyle oynadılar. O gün milli iradenin idamına seyirci kalanlar ve destek olanlar, bugün yeni yeni senaryoya da zemin hazırlayanlardır, alkış tutanlar veya o dosyalarla gezenlerdir" dedi.

Beyoğlu ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin Kızılay Meydanı'nda yapılan toplu açılış törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerini anlattı. Hükümetin, ülkenin refahı için hizmet etmeye devam edeceğini belirten Müezzinoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğunu söyledi.

30 Mart seçimlerinin ülkenin ve milletin kaderinde çok önemli bir sürecin arifesi olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"1 Nisan sabahı yeniden farklı bir sabaha uyandığımız gün olacak. Bu milletin, milli iradesiyle sandığın hukukuyla zaman zaman oynandığı dönemleri gördük. Sandığın hukukuyla oynayarak, milli iradeye müdahale ederek, milli iradeyi idam sehpalarına götürerek, milli iradeye darbeler yaparak, bu millete ağır bedeller ödetildiği dönemleri gördük ve yaşadık. Milletçe ağır bedeller ödedik. 1960 döneminde rahmetli  Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı idama götüren zihniyet de, yine yüce mahkemeler kurarak onları idam ettirdiler. O günlerde de yine rahmetli Menderes'i yolsuzluklarla suçlayarak idam sehpasına götürdüler. İdam edilen rahmetli Menderes, Polatkan, Zorlu değildi, idam edilen milli iradeydi. Milletin hak ve hukukuydu."

Bakan Müezzinoğlu, milleti anlamayan, hazmedemeyen, milletin gelecek umudunu paylaşamayan ve anlamayanların, kapalı kapılar arkasında senaryolar kurduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin ve milletin kaderiyle oynadılar. O gün milli iradenin idamına seyirci kalanlar ve destek olanlar, bugün yeni yeni senaryoya da zemin hazırlayanlardır, alkış tutanlar veya o dosyalarla gezenlerdir" dedi.

Geçmişte yaşanan darbelere atıfta bulunarak, Türkiye'de artık bunun yapılamayacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Çünkü artık AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var" diye konuştu.

AK Parti'nin milletin partisi olarak kurulduğunu ve milletin ortak değerlerinin temsilcisi olduğunu anlatan Müezzinoğlu, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'yi sermaye, medya gibi belirli güç odaklarına güvenerek kurmadığını, millete güvenerek ve inanarak kurduğunu anlattı.

"Sizi gidi hortumcular sizi"

Bakan Müezzinoğlu 28 Şubat'ta yaşananlardan bahsederek, rahmetli Necmettin Erbakan'a bir takım senaryolar yapıldığı hatırlattı. O dönemlerde "Fadime Şahin" gibi isimlerin bu senaryolarda kullanıldığını söyleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bu milleti kandırarak ve milli iradeye müdahale ederek, 50 milyar doları hortumladılar. Sizi gidi hortumcular sizi. Bu millet sizi iyi tanıyor. AK Parti artık size meydanı boş bırakmıyor ve bırakmayacak. Bunlar milletin ve milli iradenin ümüğünü sıkarak, milletin cebinden çeken hırsızlardır. Yine aynı senaryoyu kurmak istiyorlar. Milletin ve milli iradenin istikrarı bozulsun istiyorlar. İstikrar bozulursa ekonomik istikrar bozulur, ekonomik istikrar bozulursa faizler yükselir, faizler yükselirse enflasyon yükselir. Enflasyon yükselirse döviz yükselir. Döviz yükselirse paranın değeri düşer. Paramız pul olur. Ondan sonra milletin cebinden hortumla baba hortumla."

"Bugün 1.5 milyar liralık bir toplu hizmetin açılışını yapıyoruz" diyen Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu rüyasında ambulans uçakları görebilir miydi? Ambulans helikopterleri görebilir miydi? Kazara 3 gün iktidara gelseler, ambulans uçakların yakıtını doldurabilirler mi? Bu ülkede Sağlık Bakanlığı olarak 2002'de toplam 630 ambulansımız vardı. Geçen yıldan bu yana bir yılda, toplam dağıttığımız ambulans sayısı 630 değil, 1200 ambulans. Bunların yaptığı tek şey var, ya iftira atacaklar ya dedikodu yapacaklar ya milleti çatıştıracaklar. Böl, parçala, yut taktiğiyle hortumlama devam etsin.

Hatırlıyorsunuz Kılıçdaroğlu 2009 yılında ne dosyalarla gezdi. Mavi dosyalar... Büyükşehir belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili dosyalar ne oldu ' Ne oldu dosyalar ' O dosyalar rafta ama bir tanesi, mavi dosya, oldu beyaz dosya... O dosyalardan bir tanesi Mustafa Sarıgül ile ilgiliydi. Kılıçdaroğlu, 'Ey Sarıgül, bu yolsuzluk dosyası varken, sen nasıl milletten oy isteyeceksin " diyordu. İstanbul'da 5 yıl il başkanlığı yaptım. Sarıgül ile ilgili bana da birçok iddia getirenler oldu ama ben bir gün basının ve kamuoyunun karşısına Sarıgül dosyası ile çıkmadım. Dedim ki, 'Elimde dosya varsa savcılığa gidilmeli.' Elinde dosya olan savcılığa gitsin. Fakat Kılıçdaroğlu o dosyalarla çıktı. O dosyayı nasıl başardıysa 'beyaz dosya' yaptı. O yolsuzlukları beyaza çevirdi. Niye' Talimatı öyle aldı da onun için. Fakat İstanbul için fark etmez. Kadir Topbaş'ın karşısına ister Sarıgül, ister pembe gül, ister kırmızı gül. Kimi getirirseniz getirin, biz millete hizmeti ibadet sayan bir anlayışın mensuplarıyız. O nedenle biz iftira atmaz, dedikodu yapmayız. Bize atılan iftiralara da asla boyun eğmeyiz."

Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte toplu açılışın kurdelesini kesti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Müezzinoğlu Mustafa Sarıgül Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title