Haberler

Bakan Koca: Gaziantep'te Acil Serviste Görevli Doktoru Darp Eden Bir Hasta Yakını Tutuklandı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te acil serviste görevli bir doktorun hasta yakını olan 20 kişi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin “Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise “Bir an önce sağlıkta şiddete karşı etkili bir yasa dahil gerekli düzenlemeler yapılmalı, toplumda şiddeti besleyen dilin sorumluları ortaya konmalı ve hekimlerin/sağlık emekçilerinin çalışma ortamları güvenli hale getirilmelidir" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te acil serviste görevli bir doktorun hasta yakını olan 20 kişi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin "Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır" dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise "Bir an önce sağlıkta şiddete karşı etkili bir yasa dahil gerekli düzenlemeler yapılmalı, toplumda şiddeti besleyen dilin sorumluları ortaya konmalı ve hekimlerin/sağlık emekçilerinin çalışma ortamları güvenli hale getirilmelidir" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te bir hastanenin acil servisinde görevli olan bir doktorun hasta yakını olan 20 kişi tarafından saldırıya uğraması olayına ilişkin açıklama yaptı. Olaya karışan bir kişinin tutuklandığını duyuran Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"OLAY SEBEBİYLE 1 KİŞİ TUTUKLANMIŞTIR. DİĞER SALDIRGANLAR HAKKINDA ADLİ SÜREÇ VE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

"Gaziantep'teki bir özel hastanede, hasta sebebiyle hemşirelere sözlü ve fiziki müdahale ile başlayan şiddet olayı, hasta yakını kalabalık bir grubun hastaneye gelmesiyle büyüdü. Bir hekim arkadaşımız durumu tehlike arz edecek düzeyde yaralandı, bir görevli darp edildi. Arkadaşlarımıza tüm sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır. Bakanlığımızın Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı büyük bir ciddiyetle yakında uygulanmaya konacak. Sağlıkta şiddeti, yasa, tedbir ve toplumsal sağduyu ile yeneceğiz. "

"BİR AN ÖNCE SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ETKİLİ BİR YASA DAHİL GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI"

TTB ise olay ile ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Toplumun her kesiminde, yaşamın her alanına giderek artan şiddet, sağlık ortamında da tırmanmaya devam ediyor. Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye dönük siyasi söylemlerin yanı sıra her meslek grubunda karşımıza çıkabilecek suçların, hekimlerle ilgili olduğunda öne çıkarılması ve mesleği değersizleştirmeye yönelik bir dille haberleştirilmesi de sağlıkta şiddetin artmasında rol oynamaktadır.

Son olarak Gaziantep'te bir hastanenin acil servisinde görevli doktor ile iki hastane çalışanı, hasta yakını olduğu iddia edilen kişilerin saldırısına uğradı.

Bir an önce sağlıkta şiddete karşı etkili bir yasa dahil gerekli düzenlemeler yapılmalı, toplumda şiddeti besleyen dilin sorumluları ortaya konmalı ve hekimlerin/sağlık emekçilerinin çalışma ortamları güvenli hale getirilmelidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Gaziantep Güncel Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

Bakmadan Geçme

Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? Zilhicce ayı ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır? Memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri Temmuz maaş zam oranı belli oldu mu? 2024 Temmuz zam oranı ne olacak? BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? #129492 Babalar günü hangi gün, Haziran'ın kaçında? #127873 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama Fenerbahçe seçimi ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi gün, nerede yapılacak? Burcu Kara ne ameliyatı oldu? Burcu Kara'nın sağlık durumu nasıl?
Benzin ve motorine indirim! Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Benzin ve motorine indirim! Fiyatlar gece yarısı güncellendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title