Haberler

Rusya'nın serbest bıraktığı Ukraynalı esirlerin karantina süresi doldu

Güncelleme:

Rusya tarafından serbest bırakılan Ukraynalı esirlerin iki haftalık karantina süresi sona erdi.

Rusya tarafından serbest bırakılan Ukraynalı esirlerin iki haftalık karantina süresi sona erdi.

Ukrayna'da Donetsk Valisi Pavel Krilenko yaptığı açıklamada, Rusya tarafından 16 Nisan'da serbest bırakılan Ukraynalı esirlerin korona virüs salgını nedeniyle alındıkları karantina süresinin sona erdiğini söyledi. Krilenko, "Ülkemize getirilerek karantinaya alınan vatandaşların karantina süresi dolmuştur. Kendilerine yapılan korona virüs testi negatif çıktı" dedi.

"Psikolojik tedavi görecekler"

Karantina süreleri dolan esirlerden bazılarının psikolojik durumunun iyi olmadığına değinen Krilenko, "Vatandaşlarımızdan ikisi evlerine döndü ancak bir çoğuna işinde uzman ekipler tarafından tıbbi ve psikolojik rehabilitasyon tedavisi uygulanacak. Masrafları devlet tarafından karşılanacak. Bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olup onlara yardım eden sağlık personeline de çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Rusya Federasyonu, Ukrayna, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla 9 Aralık 2019'da Paris'te gerçekleştirilen "Normandiya Dörtlüsü" formatındaki görüşmede, Ukrayna ve Rusya Federasyonu esir değişimi konusunda 'herkese karşı herkes' şartıyla anlaşma sağlamıştı.

Öte yandan, Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre, ülke genelindeki korona virüs vakası 11 bin 411'e, can kaybı ise 279'a ulaştı. - KİEV

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karantina Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title