Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan'da

Putin: "Rusya, Kafkaslar'da pozisyonunu güçlendirecek"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Kafkaslar'dan çekilmeyi hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayarak, "Rusya, Kafkaslar'da pozisyonunu güçlendirecek" dedi.

Resmi ziyaret için Ermenistan'da bulunan Putin, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile 3. Rusya- Ermenistan Bölgelerarası Forum'a katıldı.

Forumdaki konuşmasında, Ermenistan başta olmak üzere bölge ülkeleriyle iyi ilişkileri devam ettirdiklerini kaydeden Putin, Rusya'nın Kafkaslar'dan çekilmeyi hiçbir zaman düşünmediğini vurgulayarak, "Kafkaslar'daki pozisyonumuzu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

Rusya'nın Gümrük Birliği kapsamında Ermenistan'a uyguladığı bazı ayrıcalıklar için Putin'e teşekkür eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "gerçek dost ve ortak" tarafından atıldığını vurguladığı bu adımların Ermenistan ekonomisini ayakta tutmak için önemli olduğunu belirtti.

Putin, forumdan önce, Ermenistan'ın Spitak kentinde 1988 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta çiçek koydu ve Ermenistan'ın önemli elektrik santrallerinden Razdan Elektrik Santralinin 5. ünitesinin devreye alınması törenine videokonferans yöntemiyle katıldı. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Serj Sarkisyan Ermenistan Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title