Haberler

Rus Oyuncularla Setimi Paylaşmak İstiyorum"

Yönetmen Seyid Çolak, Rus kültürüyle filmlerinde bağ kurmak istediğini söyledi.

DMITRI CHIRCIU - Yönetmen Seyid Çolak, Rus kültürüyle filmlerinde bağ kurmak istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Türkiye'nin "onur konuğu ülke" olarak katıldığı 41. Uluslararası Moskova Film Festivali'nde, dünya prömiyeri yapılan "Kapan" filminin yönetmeni Çolak, festivali ve Rus kültürünü AA muhabirine değerlendirdi.

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu "Kapan" filminin yönetmeni Çolak, bu festivale ilk kez katıldığını dile getirerek, "Dünyanın en önemli festivallerinden birisinde filmin prömiyerini yaparak, amacımıza ulaşmış olduk. Burada yarışmak bizim için önemliydi. Filmimizi dünyanın tüm festivallerine göndermek için fırsatımız oluştu." dedi.

Çolak, festivalin kendisi için çeşitli ülkelerden gelen yönetmen ve oyuncularla tanışmasına vesile olduğunu belirtti.

Filmin hikayesinin izole edilmiş bir adada geçtiğini anlatan Çolak, "Zor bir hikayeyi anlatmaya çalıştık. Rus izleyicileri, hikayeyi baştan sona kadar anlamış. Bu beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Çolak, yeni film projesi için hazırlıklar yaptığını anlatarak, "Senaryomda, Rus bir karakteri yazarsam, Rus oyuncularla setimi paylaşmak istiyorum." ifadesini kullandı.

"Rus kültürü bizi besliyor"

Seyid Çolak, sanatın, iki ülkenin kültürlerini birbiriyle etkileştirdiğini söyledi.

Rus kültürün dünyaca ünlü olduğuna işaret eden Çolak, "Rus kültürüyle, filmlerimde bağ kurmak istiyorum. Bu kültürde bizi besleyen bir memba var." değerlendirmesinde bulundu.

Çolak, Rus kültürünü edebiyat eserleri ve filmlerinden tanıdığını dile getirerek, "Rus yazarların kitaplarıyla kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Dostoyevski'nin müzesine gittiğimde çok farklı duygulara kapıldım. Çünkü bende onun yeri ayrıdır." diye konuştu.

"Filmin çekimleri eğlenceli ve tartışmasız geçti"

Çolak, "Kapan" filmin senaryosunu Güven Adıgüzel ile beraber yazdığını ve ilk uzun metrajlı filmi olduğunu ifade etti.

Filmin çekimlerinin eğlenceli ve tartışmasız geçtiğini belirten Çolak, "Film çekmek meşakkatli bir iştir. Elbette, çekimler esnasında zorluklar da yaşadık. Fakat bu zorlukları eğlenceye çevirmeye çalıştım, çünkü sevdiğim bir iş yapıyorum." şeklinde konuştu.

Çolak, film hikayesinin üç şehirde geçtiğini kaydederek, "Film kaynak gerektiren bir şey. Kültür (ve Turizm) Bakanlığından ilk film desteği aldık, sonra da TRT ortak yapım anlaşmasını imzaladık. Bundan dolayı filmin yapımı kolaylaştı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyid Çolak Yönetmen Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title