Haberler

RTÜK Başkanı Dursun Ysk, Siyasi Reklam ve Propagandada Türkçe'nin Esas Olduğunu İfade Ediyor

Siyasal reklam ve propagandaların Türkçe dışında başka bir dille yapılıp, yapılamıyacağıyla ilgili YSK Türkçe'nin esas olduğunu ifade ediyor.

Siyasal reklam ve propagandaların Türkçe dışında başka bir dille yapılıp, yapılamıyacağıyla ilgili YSK Türkçe'nin esas olduğunu ifade ediyor. Ancak Türkçe dışında başka bir dille bunların yapılamayacağına ilişkin de bir düzenleme yok

Haber-Kamera Enver ALAS - İSTANBULDHA

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, RTÜK tarafından Radisson Blue Conference Airport Otel'de düzenlenen ' Seçim Dönemi ve Medya' konulu bilgilendirme toplantısına katıldı. RTÜK Başkan Yardımcısı Arslan Narin, RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Üst Kurul Üyeleri Nurullah Öztürk, Esat Çıplak, Süleyman Demirkan, Emir Ulucak ve Ali Öztunç ile ulusal, bölgesel ve yerel bazda yayın yapan medya kuruluşların genel müdür ve haber müdürü düzeyindeki temsilcilerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısının açış konuşmasını Davut Dursun yaptı. Dursun, Türkiye'nin mahalli seçimler sürecine girdiğini belirterek, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim dönemine ilişkin esas ve usullerin konuşulması nedeniyle yurdun değişik bölgelerinde medya temsilcileriyle bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi. Temel amaçlarının seçim döneminde medya kuruluşlarının yayınlarından dolayı başlarının ağrımaması ve YSK'nın kendileri aleyhine vereceği müeyyidelerinden uzak durmalarını teminine yönelik olduğunu ifade etti. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde YSK'nın seçim kararlarında bazı nüansların olduğunu kaydeden Dursun, daha önceki seçim dönemlerinde seçime yönelik alınmış olan kararların genel itibariyle birbirinin tekrarı gibi olduğunu da belirtti. Seçim döneminde ülke genelinde, yayın yapan kuruluşlarla ilgili ihlal dosyalarını YSK'nın sonuçlandırdığını hatırlatan Dursun, YSK tarafından sonuçlandırılmış dosyaya, alınmış olan karara herhangi bir temyiz söz konusu değildir. YSK kararları kesindir ve herhangi bir yere itiraz yapılamaz dedi. Seçim döneminde yayın kuruluşları açısından en önemli konunun siyasal reklamlar olduğunu vurgulayan Dursun, En çok merak edilen konu, siyasal reklam ve propagandaların Türkçe dışında başka bir dille yapılıp, yapılamıyacağıyla ilgili husustur. YSK Türkçe'nin esas olduğunu ifade ediyor. Ancak Türkçe dışında başka bir dille bunların yapılamayacağına ilişkin bir düzenleme yok ifadelerini kullandı.

YSK SEÇİM DÖNEMİNDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VE YANLI YAYIN KONUSUNA HASSASİYET GÖSTERİYOR

Dursun, televizyon ve radyo yayınlarında seçim döneminde fırsat eşitliği ve yanlı yayın konusuna ilişkin değerlendirmeler de bulundu. YSK'nın bu konuda belli bir hassasiyet gösterdiğini altını çizen Dursun, Siyasal partiler ve demokratik baskı grupları arasında belli bir dengenin sağlanmasına yönelik bir yayın ilkemiz var. Buna ilaveten YSK partiler arasında bir fırsat eşitliği sağlanması vurgusu var. Bu çerçevede yine tek yanlı, sadece bir partinin siyasi yayın organıymış gibi hareket etmenin YSK'nın ilkelerine ters düştüğünü hatırlatmam gerekiyor. Çünkü yayın kuruluşları bir kamu görevi yapıyor, bir siyasi partinin yayın organıymış gibi hareket etmelerinin doğru olmayacağını ifade etmem gerekir şeklinde konuştu.

Açış konuşmasının ardından RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu'nun oturum başkanlığını yaptığı ve üst kurul üyelerinden oluşan bir heyet medya temsilcilerine yönelik 'Seçim Dönemi ve Medya' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Tahsin Fendoğlu Yüksek Seçim Kurulu Nurullah Öztürk Davut Dursun Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title