Haberler

    Rosetta, Kuyruklu Yıldızın Dumanını Görüntüledi

    Güncelleme:

    Philae göreviyle bir ilki başaran Rosetta uzay aracı, yörüngesinde yer aldığı 67P/Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızından yükselen toz ve ısıyı görüntüledi.

    Rosetta uzay aracı, Güneş'e yaklaşmasıyla beraber yüzeyindeki hareketlilik de artan 67P kuyruklu yıldızından uzaya saçılan toz ve ısıyı gözlemlemeyi başardı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 67P'nin Güneş'e yaklaştıkça etrafında bir 'atmosfer' gelişiyor olabileceğini belirtti.

    "ATMOSFER OLUŞUMUNA BENZİYOR"

    ESA, 26 Kasım'da elde edilen fotoğraf hakkında yaptığı açıklamada, 'fotoğrafın alt kısmının üstteki yayılımın görüldüğü yere kıyasla silüet gibi kaldığı, çekirdekten yayılan gaz ve tozların gök cisminin parlak köşelerinde atmosfer oluşumuna benzerlik gösterdiği' ifade edildi. Öte yandan, NAVCAM cihazının optiklerinden kaynaklanıyor ve beyaz parçacıkların toz ve diğer küçük kozmik materyali temsil ediyor olabileceği belirtildi.

    SÜREKLİ TAKİP EDİLECEK

    Gökbilimciler, birkaç ay içinde Güneş'ten daha fazla ısıya maruz kalacak 67P'de yaşanacak değişimleri çok daha net bir şekilde gözlemleyebilecek. Mart 2015'te Güneş'e en yakın noktasına erişmesi beklenen 67P, Rosetta tarafından sürekli takip edilecek.

    UYKU MODUNDA

    67P yüzeyine 12 Kasım'da inen ancak gölge bir yere sürüklendiği için uyku moduna geçen Philae'nin ise uyanıp uyanmayacağı belli değil. Philae, 67P'nin Güneş'e giderek yaklaştığı günlerde eriyip yok olabilir.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Teknoloji Dünya Güncel Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (12)

    sedat:

    ulan sosyete haberı olsa o bunu aldatmıs su sunla yatmıs kalkmıs 50 tane yorum yaparsınız iş bılıme ilme gelınce tek kelıme yorum yok ondan bızım mılletten bı halt olmuyo

    30
    1
    yanıtYanıtla
    papaz sirtakis:

    türkiye diye bir ülke yok, buralar hep bizans topragidir, , siz geldiginiz yere gidin. .

    3
    27
    yanıtYanıtla
    TALEBE:

    Uzay gizemlerle dolu. Keşke ömrümüz bitmeden büyük keşifleri görebilsek.

    10
    1
    yanıtYanıtla
    yorumcu:

    BU HARİKA BİR ŞEY YAA

    6
    1
    yanıtYanıtla
    ferf:

    Erduvan daha eyusunu yapar lannn siz ne diyonüz

    4
    2
    yanıtYanıtla
    7-10.KAT REFERANSLI DEVLET MELEK ASKER.?:

    UFOLARIN ARACININ YAKITI NE OLACAK. . . . YERYÜZÜNDE PETROL, DOĞAL GAZ, HİDROJEN VE ELEKTRİK. . . . BU YÜZDEB BENCE UZAYA GÖDERİLECEK ARAÇALAR GİTTİĞİ YERDE TOPRAĞA SONDAJ ÇALIŞMASI YAPMALIDIR. . . ACEBA O GEZEGENDE HANGİ TÜR YAKIT VAR VEYA YOK. . . . Hz. ALLAHÜTEALA (c. c. ) GEZEGENLERDE TOPRAĞIN DERİNLİKLERİNDE HANGİ YAKIT TÜRLERİNİ YARATMIŞ. . . . HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ. . . . . . . . . . ?

    3
    3
    yanıtYanıtla
    ZurihMobil-ANDROID:

    aynen dedikodu olunca milletin lafı çok olur... valla harika birşey İnşallah güneş ışığı görmeye başlar bataryası şarj olur ve bizlere daha çok bilgiler gönderip aydınlatır:)

    5
    0
    yanıtYanıtla
    COSMOS:

    TÜRK MEDYASI TARAFINDAN TÜRK HALKI BÖYLE KÖR EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞI SÜRECE BİZ ANCA BÖYLE ONLARIN YAPTIKLARINI İZLERİZ DENK GELİRSE MEDYAMIZ BİLİMDEN BİR HABER VARSA YOKSA AŞK MEŞK DİZİ YOZLAŞTIRILMIŞ İÇERİKLER BİLİMDEN VE FENDEN ÇOK UZAĞIZ UZAK TUTULUYORUZ HÜKÜMET BİLİM VE DOĞA ADINA ATILIMLARINI ACİLEN HIZLANDIRMALI EĞER GÜÇLÜ BİR DEVLET OLMAK İSTİYORSA. EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİDİR BİLİMDİR. . .

    3
    0
    yanıtYanıtla
    MuradMobil-IOS:

    Adamlar 10 yıl yolculuk yapan roket. Yapıyorlar 10 yıl uzakta canlı görüntü verebiliyorlar , biz bir araba yaptık 1 metre yürütemedik benzin koymadık

    3
    0
    yanıtYanıtla
    bozo:

    haklısın sedat

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title