Haberler

Rockçı İmam' Profesyonel Müzik Yaşamına Atıldı

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaptığı müzik dolayısıyla 'Rockçı İmam' adıyla tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, bir prodüksiyon şirketiyle 5 yıllık sözleşme imzalayarak, profesyonel müzik yaşamına atıldı.

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaptığı müzik dolayısıyla 'Rockçı İmam' adıyla tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, bir prodüksiyon şirketiyle 5 yıllık sözleşme imzalayarak, profesyonel müzik yaşamına atıldı.

Kaş'a bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde imamlık yaparken, 2013 yılında Kramp Grubu'nun gitaristi Doğan Sakin'le 'Firock' adlı bir müzik grubu kurarak, Rock ve tasavvuf müziğini birleştiren Ahmet Muhsin Tüzer (47), Kaş'ta verdiği ilk Rock konseriyle ulusal ve uluslararası basının ilgi odağı oldu. 2013 yılında ilk single parçası 'Mevla'ya Gel'i tamamlayarak müzik dünyasıyla paylaşan Tüzer, daha sonra İstanbul, Antalya, Kaş ve Finike'de konserler verdi. Yurtdışında iki kez ABD'de, bir kez de Portekiz'de üç gün üst üste konserler veren Tüzer, ilk uluslararası albümünü New York'ta bir müzik şirketi aracılığıyla çıkardı.

İmamlık görevinden alınarak Balıkesir'e memur olarak atanan Ahmet Muhsin Tüzer, mahkeme kararıyla görevine döndü. Ancak Ahmet Muhsin Tüzer, bu kez de hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla Ağustos 2018 tarihinde meslekten ihraç edildi.

'ÜLKEMİN GÖNÜL ELÇİSİYİM'

Hakkında verilen meslekten ihraç kararına karşı göreve dönmek için dava açan Ahmet Muhsin Tüzer, "Firock Grubu ile birlikte Anadolu ve İslami Rock tarzıyla kendi bestelerimi, türküleri, Anadolu Rock efsanelerini, ilahilerimizi kasidelerle sentezleyerek farklı ve sıradışı bir müzik ortaya koydum. 2013 yılında başladığım müzik yolculuğumda çok zorlu süreçlerden geçtim. Çok değişik olaylar yaşadım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir din görevlisi, bir imamı olarak dünya çapında ses getiren bir misyon ortaya koydum. Ülkemizin ve değerlerinin tanıtılmasında, sevdirilmesinde çok önemli bir hizmet yaptığıma inanıyorum. Bu aşamadan sonra müziğimle ön planda olmak istiyorum. Bu nedenle Uras Prodüksiyon'la 5 yıllık bir anlaşma yaptım. Kendi öz değerlerimizle, müziğimizle, batı müziğini, evrensel müziği sentezleyerek ilerleyeceğiz. Ben ülkemin değerlerini sevdiren, ülkemi tanıtan bir gönül elçisiyim. Çok yakında dünyada ses getireceğine inandığımız, şu ana kadar yapılmamış sıradışı bir single çalışmaya imza atacağız" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Muhsin Portekiz Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title