Haberler

Ricciardone: Melih Gökçek'i Kutlamadık

Güncelleme:

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ankara seçimleri için Anayasa Mahkemesi kararını beklediklerini belirterek Gökçek'i kutlamadıklarını söyledi.

Emniyet Teşkilatı'nın 169. yıldönümü resepsiyonu önceki gece Ankara Ticaret Odası Congresium Merkezi'nde yapıldı. Resepsiyonun en dikkat çeken isimlerinden biri olan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Cumhuriyet gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Utku Çakırözer'in sorularını yanıtlayan Ricciardone, 30 Mart seçimleri sonraı Melih Gökçek'e kutlama mesajı göndermediklerini belirtti.

İşte Ricciardone ile yapılan röportajdan bir kesit;

- Rus lideri Putin ve birçok lider arayıp hükümeti kutladı. Başkan Obama da Başbakan Erdoğan'ı seçim sonuçları için tebrik edecek mi?

- Bizde yerel seçimler için Washington'dan arayarak hükümetleri kutlama geleneği yok. O yüzden bu beklenti gerçekçi değil. Genel seçim olsa geçmişte her hükümet için yaptığımız gibi kutlardık. Ama ben buradaki büyükelçi olarak tanıdığım belediye başkanlarına birer mektup göndererek kendilerini tebrik ettim.

"PARTİ AYRIMI GÖZETMEDİK"

- Parti ayrımı gözetttiniz mi?

- Hayır, parti ayrımı gözetmeksizin tanıdıklarıma gönderdim. İktidar da var, muhalefet de. İstanbul'a (Kadir Topbaş), İzmir'e (Aziz Kocaoğlu) ve Diyarbakır'a (Gültan Kışanak) ve diğer tanıdığım birçok belediye başkanını kararlar kesinleşince kutaldım.

"MELİH BEY'İ HENÜZ KUTLAMADIM"

- Melih Bey'i (Gökçek) kutladınız mı?

- Hayır. Henüz kutlamadım. Ben sadece sonuçları kesinleşen başkanlara yazdım. Ankara'da ise anlayabildiğimiz kadarıyla seçim sonuçları Anayasa Mahkemesi'ne taşınıyor.

"KESİNLEŞİNCE KUTLAYACAĞIM"

- Yani Anayasa Mahkemesi kararını mı bekleyeceksiniz?

- Evet öyle. Kesinleşince tabii ki kutlayacağım.

- 17 Aralık sürecinde basında "İmparatorluk bitiyor" dediğiniz yönünde haberler çıkmıştı...

- O dönem de söyledim. Bir kez daha sizlere söylüyorum. O haberler tamamen iftiraydı. Öyle bir toplantı olmadı, öyle ifadelerim de olmadı.

GÖKÇEK: ENTERESAN BİRİ

Melih Gökçek de rakibi CHP adayı Mansur Yavaş'ın seçimlere itirazını eleştirirken Ricciardone için "Enteresan biri" nitelemesinde bulunmuştu. Gökçek, Yavaş'ın, Rekabet Kurulu'na, Tahkim'e, Tüketici Hakları derneklerine, BM'ye, Enerji Piyasası Kurulu'na başvurabileceğini belirttikten sonra "Amerikan elçisine gitsin, 'Elçi Bey maalesef bize haksızlık yapıldı, bu seçimlerin iptal edilmesi gerekir' desin. Bizim Ankara'daki enteresan birisi, bunun için çözüm bulabilir" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ankara Ticaret Odası Francis Ricciardone Anayasa Mahkemesi Melih Gökçek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (85)

Erdemerdem@emasilver.com:

İmansızların KUTLAMASINA İHTİYACIMIZ YOK

52
12
yanıtYanıtla
cemilnkarabiyik@mynet.com:

Şintoizme inanan Japonyada,2020 olimpiyatlarını tokyoya kazandıranTokyo valisi borç alığım parayı ödediğim halde ödediğime halkı inandıramadım bu koşullarda görevde kalamam diye istifa ett,Senin o imansız dediğin hristiyan Alman cumhurbaşkanı 1 puan düşük faizli kredi kullanıdı iddası üzerine istifa etti,3 gün önce ingiliz bakan 4ooo bin sterlin yolsuzluk yaptı iddiası ortaya atılınca istifa etti,İspanyada prensesin eşi palma düküne ait şirket de kamuya zarar veridiği bazı yolsuzluklara karıştığı iddiası ortaya çıkınca şirket ortağı prenses de hapis istemiyle soruşturma açıldı,saatlerce savcıya ifade verdi,uruguayda devlet başkanının sağ kolu ve çok başarılı başkan yardımcı hakkında yolsuzluk iddiası çıkınca istifa etti,Fakat senin gibi imanlı değildi onlar sen Ayakkabı kutularının,para kasalarının,rüşvet verilen arazilerin,asrın en büyük yolsuzluğunu iddiasıyla ortaya dökülen insanı dehşete düşüren delillerin önünde imanını sergile,Öbür tarafta ta mükafaatını alırsın

yanıt0
yanıt0
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

sen kutlamasan nolur lan sen ister kutla ister kutlama ister anayasa mahkemesini bekle ankara buyuksehir belediye baskani melih gokcektir

27
19
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Hileciler hak ettikleri davranışa alışmaları lazım, bütün Türkiye koyunlarla birlikte dünyaya rezil oldu.

18
25
yanıtYanıtla
İNADINA AKPtiris_41@hotmail.com:

KOYUNLAR KOYDU YAA..ŞAMARRR..8.KEZ...İZMİR DE İDEOLOJİYE OY VEREN SİZİN ZİHNİYETİNİZİ KASTETTİN HERHALDE...

yanıt0
yanıt0
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

zaten gökçek de kutlanacak bi adam deyil yani

13
28
yanıtYanıtla
genc osmanlıtugra262626@hotmail.com:

* Gökçek son dönem hiç bişey yapmadı* Sırf chp almasın diye oy veren insanlar var bunu ankarada yaşayan herkes bilir*metroyu bitiremedi,başbakan el attı.*anfa kimin bir baksınlar?*oğulları ne iş yapar ankarada herkes bilir.*belediyede 800 liraya yaşlı insanlar park bahçeyi temizler.*ankaranın yarısı asgari ücretle çalışır,ankaparkın girişi 50 lira olcak der asgari ücretli bir aile nasıl girecekse*boğaz yapacam etrafında villa olcak der,oralarda acaba kim oturacaksa?*yardım yapılır,gündüz vakti milletin gözüne sokularak...*işçiye biraz iyi para veren fabrikanın taşınmasına neden olur...*rant yarattığı heryerde oğulları nemalanır...

14
26
yanıtYanıtla
nazlısuuuu.19@hotmail.com:

Şişli'yi alan CHP'li Hayri İnönü, görev paylaşımı yaptı ve Sarıgül'ün oğlu Emir'e belediyenin en yüksek bütçeli müdürlüklerini verdi., hiçbir belediyede olmayan Başkan Vekili ve Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Oğul Sarıgül'e belediyenin en yüksek bütçeli müdürlükleri bağlandı.buna ne diyorsun peki???tek yandaş haberleri okumayın lütfen!!!

yanıt0
yanıt0
VATANSEVERcsaridogan@hotmail.com:

İşte bu apaçık İşbirlikçi açıklamalar yüzünden Vatanını seven herkes inadına AKP demeli. Bu oyunu görün artık ya bu menfaat çetelerinin kucağına oturacağız ya da özgürlüğümüzü tüm dünyaya haykıracağız.

23
15
yanıtYanıtla
CESURcsaridogan@hotmail.com:

AKIL Doğru söylüyorsun aslında Demokrat dediğin bu Darbe meraklıları bir gün başarabilirlerse Askeri rejim gelecek. İbadet bilesınırlı olabilir. Bunu ben biliyorum da sen bilerek kime hizmet ediyorsun onu anlamadık.

yanıt0
yanıt0
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title