Haberler

Rapor: Çin Pandemi Sırasında Asya Ülkeleriyle İlişkilerini Güçlendirdi

Güncelleme:

WASHINGTON, 4 Ağustos (Xinhua) -- ABD'nin New York ve Washington merkezli düşünce kuruluşu Asya Toplumu Politika Enstitüsü, Çin'in Kovid-19 pandemisi sırasında Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ekonomileriyle ilişkilerini ABD'nin ulaşmakta zorlandığı bir hızla geliştirdiğini söyledi.

WASHINGTON, 4 Ağustos (Xinhua) -- ABD'nin New York ve Washington merkezli düşünce kuruluşu Asya Toplumu Politika Enstitüsü, Çin'in Kovid-19 pandemisi sırasında Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ekonomileriyle ilişkilerini ABD'nin ulaşmakta zorlandığı bir hızla geliştirdiğini söyledi. Enstitünün kısa bir süre önce yayımladığı raporda Çin'in aşı ve pandemi konusunda yardım sağlama sözünün ve liderler arasında gerçekleştirilen üst düzey görüşmelerin, Çin'in etkisini artırdığı ve bölgeyle ilişkilerini güçlendirdiği ifade edildi. Rapora göre ASEAN ile Çin arasındaki ticaret, pandemi sırasında büyük artış gösterdi ve ASEAN bölgesi, Çin'in en büyük üçüncü ticaret ortağı haline geldi. ASEAN üyeleri Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam'dan oluşuyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti New York Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title