Haberler

Ramazanda orucu en uzun Sinop, en kısa Hatay'da yaşayanlar tutacak

Güncelleme:

Ramazanın ilk günü 6 ilde 13 saat 23 dakika ile en uzun, 12 ilde ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak. 21 Mart'taki ekinokstan sonra gündüzlerin geceden daha uzun olacağı için, orucu en uzun Sinop, en kısa Hatay'da yaşayanlar tutacak

Ramazan'a sayılı günler kala en çok merak edilenlerin başında oruç süresi yer alıyor. 11 Mart Pazartesi günü başlayacak Ramazanda 6 ilde 13 saat 23 dakika ile en uzun, 12 ilde ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak. Geçen yıl ramazanın ilk günü Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun oruç tutulurken, en kısa süreli oruç 13 saat 47 dakikayla Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da tutuldu. Geçen yıl 9 dakika olan Türkiye'deki en uzun ile en kısa oruç arasındaki fark bu yıl 3 dakikaya indi.

Ramazanda orucu en uzun Sinop, en kısa Hatay'da yaşayanlar tutacak

İLK İMSAK IĞDIR'DA OLACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, ramazanın başlayacağı 11 Mart Pazartesi ilk imsakın Iğdır'da saat 04.52'de, son imsakın Çanakkale'de saat 06.02'de olacağını söyledi.

İlk iftarın 18.13'te Iğdır'da, son iftarın 19.24'te Çanakkale'de yapılacağını belirten Eren, Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacağını ifade etti.

Ramazanda orucu en uzun Sinop, en kısa Hatay'da yaşayanlar tutacak

RAMAZANIN İLK GÜNÜ HATAY'DA ORUÇ 13 SAAT 20 DAKİKA

İlk gün bazı şehirlerdeki oruç tutma sürelerinin aynı olmasının 21 Mart'taki ekinokstan kaynaklandığını ifade eden Eren, "21 Mart ekinoksunda gündüz ve gece süreleri ekvatorda eşit olmaktadır. Bu yıl ramazan ayının ilk günü olan 11 Mart'ta Hatay'da oruç tutma süresi 13 saat 20 dakikayken Sinop'ta 13 saat 23 dakika olmaktadır." diye konuştu.

SON İFTAR EDİRNE'DE YAPILACAK

Ramazanın son günü olan 9 Nisan'da ilk iftarın Hakkari'de saat 18.42'de, son iftarın ise Edirne'de 19.55'te yapılacağı bilgisini veren Eren, son gün Sinop'ta 14 saat 51 dakikayla en uzun, Hatay'da ise 14 saat 30 dakikayla en kısa süreyle oruç tutulacağını dile getirdi.

ORUÇ, EN UZUN SİNOP, EN KISA HATAY'DA TUTULACAK

Eren, 21 Mart'taki ekinokstan sonra gündüzlerin geceden daha uzun olacağını ifade ederek, ramazanın son gününde ekinokstan 20 gün uzaklaşıldığı için en uzun ve kısa oruç tutan şehirlerin tekrar Sinop ve Hatay olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

20 Dakika 21 Mart Hatay Sinop Yaşam Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500

Yorumlar (23)

haksız mıyım:

hoş geldin ya şehri ramazan...

34
1
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Ramazan kolilerin gelmiştir hakettin bu kadar yoruma ac karnın doysun gerci ikoli iceriğinde balık ceviz vs yoktur ama olsun karnın doyar :)

yanıt7
yanıt9
Tutankamon Hoca:

Bu masallara inanaccağıma Göktengri Atalarımın inancına inanırım

8
26
yanıtYanıtla
Vedat Arman:

Maymuna tap. En azından muz alırsın :)

yanıt22
yanıt13
haksız mıyım:

ifadeye bak: göktengri atalarıma inanırım. ne kadar ezber konuştuğun ifadenden belli. gök tengriye inanırım atalarım gibi diyeceksen de. ama bu ne laaa... göktengri atalarıma inanırım. ahhh cehalet ahh...hem senin ataların lata, uzzaya tapıyordu:))

yanıt13
yanıt4
Tutankamon Hoca:

Maymun hiç değilse ortada hemde muz veriyormuş sizinki sefaletten bAŞKA NE VERİYO :))

yanıt5
yanıt7
Doğrucu:

En azından birşeye tapar maymun inek farketmez. Siz daha neye taptığınızı bilmiyprsunuz yok gök yüzündeymişte heryeri yaratmışta yok ebesininkide :) israilden görüyoruz müslümanların allahın kulumu kölesimi olduğunu, bi gidin ya

yanıt1
yanıt9
kerem can:

Tutankotam coca Muz aldığın nasıl da belli

yanıt0
yanıt1
ARSLANOĞLU Hakan:

Ramazan ayında meşhur Nihat Hatipoğlu'na soru soracaklar, geçen sene orucu bozan şeyler aynı bu senede bozuyor değişen bir şey yok. O nedenle Hatipoğlu her ay Ramazan programı yapmaktan oldu Nihat Nakitoğlu..

19
1
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

diyanete soru neden sahur saatini erkene aldınız tan yeri ağırana kadar yiyip içebilirsiniz bakara suresi herkes baksın iftarı güneş battıktan 5 dakika sonra akşam ezanı ile açtığınızda dışarı bakın aydınlık ve net görüş vardır sahurda zifir karanlıkta yapıyorsunuz allah kabul ets

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title