Haberler

İran DMTK Başkanı Rafsancani'den Öz Eleştiri

Güncelleme:

İran DMTK Başkanı Rafsancani, "Şiiler arasında Peygamberimizin sahabesine lanet ediliyor olması IŞİD gibi yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır." dedi.

İran DMTK Başkanı Rafsancani'den öz eleştiri-DMTK Başkanı Rafsancani: - "Şiiler arasında Peygamberimizin sahabesine lanet ediliyor olması IŞİD gibi yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır"- "İkinci halife Ömer ve sahabeye lanet eden törenler düzenlemek, Müslümanların arasında ihtilaf ve ayrılıklara sebep oldu. El-Kaide, IŞİD ve Taliban gibi tepkisel örgütlere zemin hazırladı"TAHRAN (AA) - Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani, Şiiler ve Sünniler arasındaki sorunları değerlendirdi. Rafsancani Şii dünyaya yönelik öz eleştiride bulunarak "Şiiler arasında Peygamberimizin sahabesine lanet ediliyor olması IŞİD gibi yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" dedi. İran'ın resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre Rafsancani, İran Gençlik ve Spor Bakanlığı heyetinin ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Şii-Sünni ihtilafı ile IŞİD ve El-Kaide gibi aşırı örgütlerin ortaya çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Rafsancani, "İkinci halife Ömer ve sahabeye lanet eden törenler düzenlemek, Müslümanların arasında ihtilaf ve ayrılıklara sebep oldu. El-Kaide, IŞİD ve Taliban gibi tepkisel örgütlere zemin hazırladı." ifadelerini kullandı.Rafsancani, İran'da düzenlenen Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatma'nın ölüm yıldönümü törenlerinde okunan şiirlerde Hz. Muhammed'in sahabesine hakaret ifadeleri içermesine işaret ederek sözlerine şöyle devam etti: Kur'an-ı Kerim'in "Birbirinizle çekişmeyin. Yoksa gücünüz gider" (Enfal Suresi 46.) ayetine işaret eden Rafsancani öz eleştiride bulunarak, "Biz Şiiler bu uyarıyı görmezden gelerek, İkinci Halife Ömer başta olmak üzere sahabeye lanetle Şii-Sünni ihtilaflarını arttırdık. Hatta bazıları bu törenleri ibadet maksadıyla yerine getirir oldu" şeklinde konuştu. "İşlenen bu büyük günahlar, İslam ümmetinin ayrılığa düşmesine neden oluyor. Öyle ki, 60 ülke ve yaklaşık 1 milyar 700 milyon nüfusuyla Müslümanlar, dünyanın en büyük gücü olması gerekirken, ihtilaflar sebebiyle başka ülkeler karşısında zillete duçar oldular".Şii ekolü, Hz. Ali'nin Allah tarafından Hz. Muhammed'den sonra halifeliğe atandığına, ancak Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'in iktidarı gasp ettiğine inanıyor.Şii tarihçiler ayrıca Hz. Ömer'in Hz. Fatma'yı öldürdüğüne dair iddiaları savunuyor. Lübnanlı Ayetullahuzma Muhammed Hüseyin Fadlullah gibi Şii otoriteler bu iddiayı reddetseler de halk arasında yaygın olan bu iddia sebebiyle her yıl düzenlenen Hz. Fatma'yı anma etkinliklerinde Hz. Ömer'e ve diğer sahabelere yönelik hakaret içerikli şiirler okunuyor. İranlı din ve devlet adamı Haşimi Rafsancani, 1989-1997 arasında Cumhurbaşkanlığı yaptı. Rafsancani, devletin resmi politika ve stratejilerini belirlemekle görevli DMTK'nın Başkanlık görevini yürütüyor. -İran DMTK Başkanı Rafsancani'den öz eleştiri

Kaynak: AA / Güncel

Haşimi Rafsancani Muhammed Hüseyin İran Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title