Haberler

Putin'den, Ukrayna'dan ilhak edilen Herson ve Luhansk bölgelerine sürpriz ziyaret

Güncelleme:

- Putin'den, Ukrayna'dan ilhak edilen Herson ve Luhansk bölgelerine sürpriz ziyaret Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan ilhak edilen Herson ve Luhansk bölgelerini ziyaret ederek komutanlardan savaşın seyrine ilişkin bilgi aldı.

- Putin'den, Ukrayna'dan ilhak edilen Herson ve Luhansk bölgelerine sürpriz ziyaret

HERSON - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan ilhak edilen Herson ve Luhansk bölgelerini ziyaret ederek komutanlardan savaşın seyrine ilişkin bilgi aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz 19 Mart'ta Ukrayna'dan ilhak edilen Mariupol kentini ziyaret etmesinin ardından bu kez Herson ve Luhansk bölgelerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Herson'daki askeri havaalanına gelen Putin, Dnipro askeri birliklerini ziyaret ederek komutan Oleg Makaraviç'ten bölgeye ilişkin bilgiler aldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Mikhail Teplinsky ile de görüşme gerçekleştiren Putin'e, Herson ve Zaporijya'daki güncel duruma dair son gelişmeler aktarıldı. Putin, görüşmelerin ardından helikopterle Herson bölgesini havadan inceledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Herson ziyaretinin ardından Luhansk bölgesine geldi. Cephedeki son durumla ilgili komutanlardan bilgi alan Putin, Vostok Ulusal Muhafızlar Karargahını da ziyaret etti.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Herson ve Luhansk ziyaretlerinde Paskalya Bayramı nedeniyle cephedeki komutanlara hediye takdim ettiği kaydedildi. Ziyaretlerin tarihine ilişkin açıklama yapılmadı.

Ukrayna'nın 4 bölgesi ilhak edilmişti

Rus ordusunun aylardır devam eden savaşta kontrolü ele geçirdiği Zaporijya ve Herson'un yanı sıra Rusya yanlısı ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk'ta 23-27 Eylül'de referandum yapılmıştı. Sözde seçim komisyonlarına göre bölge sakinlerinin çoğu Rusya'ya katılma yönünde oy kullanmıştı. Bunun üzerine Putin 30 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Kiev yönetimine seslenmek istiyorum. Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk'ta yaşayanlar artık sonsuza kadar bizim vatandaşlarımız olmuşlardır. Kiev'i acilen ateşkese çağırıyoruz" demişti.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi de 4 bölgenin Rusya'ya katılmasına yönelik talebini oybirliği ile kabul etmişti. Putin'in yasayı imzalamasıyla Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin ilhakı onaylanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Putin Ukrayna Luhansk Herson Rusya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title