Haberler

Putin'den ABD'yi Korkutan Hamle

Güncelleme:

Ukrayna'da ateşkesin başlamasına saatler kala Rus ordusu Ukrayna hedeflerini bombalamak üzere Debostava'ya askeri sevkiyata başladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, Belarus'un başkenti Minsk'te sağlanan ateşkesin başlamasına saatler kala, Rus ordusunun Ukrayna hedeflerini bombalamak üzere Debostava'ya çok sayıda top, roket bataryası ve hava savunma sistemleri sevk etmesinden kaygı duyduklarını söyledi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psaki, kalabalık yerleşim yerlerinin de bulunduğu Doğu Ukrayna'da tarafların temas hattında çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

SINIRDAN ÇOK SAYIDA AĞIR SİLAH VE MÜHİMMAT GEÇTİ

Cumartesi günü resmen devreye girecek olan ateşkes öncesinde bu çatışmaların yaşanmasını kaygı verici olarak niteleyen Psaki, son bir kaç gün içerisinde Rusya sınırından çok sayıda ağır silah ve mühimmat geçtiğini iddia etti.

''RUSYA HEDEFLERİ BOMBALAMAK İÇİN...''

Bu durumun Minsk'te varılan mutabakatın ruhuna yakışmadığını dile getiren Psaki, "Rus ordusu Ukrayna hedeflerini bombalamak üzere Debostava'ya çok sayıda top ve roket bataryasını sevk etti. Bu mühimmatın ayrılıkçılara ait olmadığından ve Rus ordusuna ait olduğundan eminiz. Rus ordusu aynı zamanda Debostava yakınlarına hava savunma sistemleri konuşlandırdı. Bunların da ayrılıkçılara değil Rus ordusuna ait olduğundan eminiz" dedi. Psaki ayrıca Rus birliklerinin Ukrayna sınırında, Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı gruplara ulaştırmak üzere büyük silah sevkiyatı yapmaya hazırlandığını belirtti.

PSAKİ: BU BİLGİLER ABD'NİN İSTİHBARAT BİRİMLERİNDEN SAĞLANDI

Tüm bu bilgilerin kaynaklarının sorulması üzerine Psaki, bu istihbaratı herhangi bir devlet veya gruptan almadıklarını, ABD'nin kendi istihbarat birimlerinin sağladığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün gece Belarus'un Başkenti Minsk'te bir araya gelmiş, AGİT gözleminde varılan anlaşmaya göre, 15 Şubat'taki ateşkesin yanı sıra bölgedeki ağır silahların bugünkü konumundan 19 Eylül 2014'teki Minsk Mutabakatı'nda varılan çizgiye geri çekilmesi konusunda uzlaşıya varmışlardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Jen Psaki Ukrayna Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Zaza palumobilWeb@haberler.com:

Pis kemalistler hoosttsss kemalist

11
77
yanıtYanıtla
ASABIMobil-IOS:

Hemen recebi arayin o alevlere biraz benzin döker isi halleder.

43
8
yanıtYanıtla
ABIZER:

helal olsun putin sana iki yilda bizim ulkeyi yonetsen ulke dunya da saygin devlet olur putin toprak kazanmak icin urasiyor bizim hashasilerde hazir topragimizi bolmeye urasiyor iste aradaki fark

34
12
yanıtYanıtla
Gt:

Bu ABD ye Dünya''da dersini vermek Lazım putin sen buna öncülük et Türkler arkandan gelir

38
8
yanıtYanıtla
wmw:

bizimkilerde yok kınıyoruz yok lanetliyoruz icrat icrat PUTİN keşke başkanımız olsaydı

37
9
yanıtYanıtla
OGAN...Mobil-ANDROID:

HRISTIYAN TERORISTLER... DIYEN BIR KISI YOK . BENDE DIYORUMKI BUNLAR " HRISTIYAN TERORISTLER..."

42
0
yanıtYanıtla
AbdullahmobilWeb@haberler.com:

Allah rusyayi kurusun dunya dengesini sagliyor Putin baba

32
9
yanıtYanıtla
Onur Mobil-IOS:

Saglam adam

29
9
yanıtYanıtla
MAVİ:

arkandayız putin reis

34
3
yanıtYanıtla
caner:

putin bu bazıları gibi mitinglerde bağıra bağıra söyledikleri sadece lafta kalmaz dediğini yapar

31
3
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title