Haberler

Prof. Dr. Ercüment Ovalı koronavirüse yakalanıp iyileşti: Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu

Güncelleme:

Salgının başında yaptığı aşı çalışmasıyla bilinen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, koronavirüs oldu. Kendi ürettiği antikor kokteyliyle üç günde iyileştiğini belirten Prof. Dr. Ovalı, "5 gün önce koronavirüs oldum, akciğerlerim tutuldu. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının başında yaptığı aşı çalışmasıyla tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın da koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Ovalı, akciğerlerine inen virüsü 72 saatte kendi ürettiği aşıyla yok ettiğini söyledi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı'nın kokteyl antikor ilacına ruhsat vermediğini ifade eden Ovalı, "İlaç olarak şu anda dünyada 3 ilaç önemli gelişmeler gösteriyor. Bir de bizim yaptığımız kokteyl antikor var, Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben koronavirüs oldum, 5 gün önce. Akciğerlerim tutuldu, diğer ilaçların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm" dedi.

ÜRETİMİ TAMAMLANMIŞ 25 MİLYON DOZ AŞI MEVCUT

Kendi aşı çalışmalarının hayvan deneylerini tamamladığını dile getiren Ovalı, şunları söyledi: Sağlık Bakanlığı'ndan insan çalışması için onay alındı, en kısa zamanda Yeditepe Üniversitesi bünyesinde deneme çalışmalar başlayacak. Fare deneylerinde etkinliği çok yüksek bulmuşlar. Şu an itibari ile üretimi tamamlanmış 25 milyon doz aşı mevcut.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını başladıktan sonra ekibi ile birlikte laboratuvara kapanan ve aşı çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan tarihinde aşıyı açıklayacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından herkesi umutlandırırken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Kovid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında" demişti.

Daha sonra Dornaz Alfa ilacını bulduklarını açıklayan Ovalı, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dahil olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ercüment Ovalı Koronavirüs Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

500

Yorumlar (64)

Değişik:

Madem bir tedavi yöntemin vardı da bu güne kadar niye açıklamadın. . . . .

52
7
yanıtYanıtla
Boş:

Bu zaten uygulanan tedavi başarılı da ama herkeste aynı etkiyi göstermiyor yaşa ve bağışıklığa bağlı

yanıt0
yanıt0
Vatandas:

Herseyde olduğu gibi bu bilim insanımıza çeşitli engeller çıkartılmıştır.Fetö zihniyeti hala yaşıyor anlasilan.Erbakanin motor olayında olduğu gibi,kanserin tedavisi için zakkumu öneren doktorumuz gibi,ülkemizin cep telefonunu üreten ilk ülkelerden olduğu gibi,devrim arabasinin engellenmesi gibi,bir zamanlar uçak üreten bir ulke olduğumuz gibi,Ingilizlerin petrol kuyularını betonla kapatmasi gibi, 9 muhendisimizin uçağının düşürülmesi gibi,Buyuk Birlik Partisi Baskani Yazıcıoglu nın öldürülmesi gibi sayısız olaylardaki gibi bu doktorun da önünü kesmislerdir.Hain çok içimizde.

yanıt0
yanıt6
ARTVİNLİ:

Hoca bak saygımız var bu sıkıntılı zamanda çok ileri gidiyorsun bu üçüncü açıklaman olduAdam gibi çık ortaya bunun ilacını buldum dersin nedir kokteyl içtim iyi oldum kocakarı ilacı gibi

42
11
yanıtYanıtla
Zawa:

Yaptığı şey antikorları karıştırıp yeni bir şey elde etmek burada önemli olan hangileri ve ne kadar oran. Kocakarı gibi düşünmeyin..

yanıt1
yanıt0
mehmet erdoğan:

salla bakalım meydan senin

24
12
yanıtYanıtla
ercüüğğğ:

boş yapma ercü 2021 23 nisanda geleneksel kıyafetlerini giy gel seni cumhurbaşkanı yapacaz

23
10
yanıtYanıtla
adalet:

şov yapma şov yapma.

26
6
yanıtYanıtla
mehmet:

Kendi aşı çalışmalarıymış egoya bak. Sanki onunla beraber çalışan bir ekibi yok. Bir program yada diziden teklif alsın yaptığı işi o an bırakmazsa adam değilim.

13
9
yanıtYanıtla
Destek:

Soytarı olur bundan başka bir şey olmaz. Aşıyı bulacağım kapanıyorum laboratuvara deyip kapandıktan sonra bu aşıyı bulmak imkansız ama bu hastalığa gelecek ilaçları buldum deyip kendini ne kadar aşağıda bir prof olduğunu gösteren ve proflara hangi gözle bakılması gerektiğini gösteren şahıstır kendisi bunun sözüyle hareket edilir mi?

10
9
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title