Haberler

    Polis Teşkilatında Neonazi Ağı Büyüyor

    NSU davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız ve kızına ölüm tehdidi şüphesi üzerine Frankfurt Emniyeti'nde ortaya çıkan beş polisli neonazi ağının, çok daha geniş olmasından korkuluyor.

    NSU davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız ve kızına ölüm tehdidi şüphesi üzerine Frankfurt Emniyeti'nde ortaya çıkan beş polisli neonazi ağının, çok daha geniş olmasından korkuluyor. Müdahil avukatlardan Mustafa Kaplan'a da 'NSU 2.0' imzalı tehdit mektubu geldiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman komedyen Jan Böhmermann'a karşı açtığı hukuk davasında da avukatlığını yapan Kaplan, Köln Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Tehdit skandalını yakından takip eden Federal Savcılık ise terör şüphesi ortaya çıkarsa olaya el koyacak.

    'ÇOK CİDDİ BİR OLAY'

    Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier da skandalla ilgili bir açıklama yaptı. Bouffier, "Olayın derinliği henüz tam açık değil. Ancak çok ama çok ciddi olduğu şüphe götürmez" dedi. Hessen Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu çarşamba günü olağanüstü toplantı yapacak. SPD Hessen Eyalet Meclisi Grubu olayın eksiksiz aydınlatılmasını istedi. Hükümet ortağı Yeşiller ise polislerin bu tür gelişmeleri ihbar edeceği bağımsız bir birim kurulmasını talep etti. Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, olayı tüm yönleriyle aydınlatma sözü verdi.

    Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer skandalla ilgili bir değerlendirme yapmadı, ancak polisin özgürlükçü demokratik düzene bağlı olması gerektiğini vurguladı. Polis Sendikası (GdP) Başkanı Oliver Malchow, bu polislerin polis teşkilatında işi olmayacağını söyledi.

    YİNE HESSEN

    Hessen Eyaleti, birçok belgeyi gizleyerek NSU davasının aydınlık kazanmasını engellemekle eleştiriliyordu. 2006'da NSU tarafından Kassel'de öldürülen Halit Yozgat cinayetinde olay yerinde olan Hessen İstihbarat Teşkilatı elemanı Andreas Temme'nin karanlık rolü de tam aydınlık kazanamadı. Bouffier, o dönem Eyalet İçişleri Bakanıydı. Hessen, 1992-2012 yılları arasında istihbarat teşkilatının aşırı sağın silahlanması üzerine topladığı 250 sayfalık rapora 120 yıl gizlilik kararı koydu. Karar, bazı çevrelerce NSU olayının örtbas edilmesi olarak yorumlandı. Hessen Eyalet Meclisi NSU Komisyonu, Halit Yozgat cinayetinde emniyetin birçok ihbarı ciddiye alıp değerlendirmediği, emniyetin başarısız kaldığı sonucuna varmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hessen Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title