Haberler

PKK'nın Kaçırdığı 5 Kişinin Serbest Bırakılmasını İstediler

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK tarafından değişik tarihlerde kaçırılan 3'ü asker, 1'i polis, 1'i de kaymakam adayı olmak üzere 5 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütü PKK tarafından değişik tarihlerde kaçırılan 3'ü asker, 1'i polis, 1'i de kaymakam adayı olmak üzere 5 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Ankara Rixos Grand Ankara Otel'de bir araya gelen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ve Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol basın toplantısı düzenledi. Toplantıda PKK'nın kaçırdığı kişilerin biran önce serbest bırakılması istenirken, devletin de konuya ilişkin gerekli duyarlılığı göstermesi talep edildi.

Türkdoğan, değişik tarihlerde kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, polis memuru Nadir Özgen ile Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nun halen özgürlüğünden mahrum olduğunu söyledi. Kaçırılanlardan 'esir' diye söz eden Türkdoğan, şunları söyledi:

"PKK'nın elinde tuttuğu asker, polis ve sivilin can güvenliğinden sorumlu olduğunu, ailelerin ve demokratik kamuoyunun alıkonulan kişilerin serbest bırakılması isteğini dikkate alması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor ve bu kişileri teslim alabileceğimizi belirtiyoruz. Hükümetin kendi vatandaşlarının özgürlüğü ve güvenliğinden sorumlu olduğunu, İsrail örneğinde olduğu gibi bu kişilerin serbest bırakılması için elinden geleni yapması gerektiğini bir kez dah ifade ediyoruz. Sivil heyetlerin girişimlerini desteklemesini ve bu konuda kolaşlaştırıcı bir rol oynaması gerektiğini belirtmek istiyoruz."

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, ülkenin bir sorunun çözümsüzlüğüyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, bir görüşmesi sırasında Turgut Özal'ın, "Zor da olsa bu sorunu çözeceğiz, risklidir ancak korkmuyorum" dediğini öne sürdü. Barışla uğraşmanın zor olduğunu söyleyen Sadak, "Niçin hükümet, sermaye, demokrasiden yana insanlar duyarsız?" dedi. Sadak, bu insanların serbest bırakılması, ailelerin bu dramdan kurtulması için çalışılması gerektiğini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül de devletin kibir, ret ve inkarcı bir bakışı bırakması gerektiğini belirterek, "Bir tek insanın dahi kurban edilmesine tahammülümüz yok. Can kaybetmek istemiyoruz. Zihni Koç'un babası Veysel Koç, bizden yardım istedi. Devlete ve hükümete düşen çok kimlikli, çoğulcu, katılımcı demokrasiyi gerçekleştirmektir" dedi.

Örgütle bir direkt temas olup olmadığına yönelik bir soruya İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Doğrudan doğruya bir temas kurma şansımız yok. Basın yoluyla çağrılarda bulunuyoruz. Heyetin hazır olduğunu ve gidip alabileceğini söylüyoruz. Yerel şubelerimiz var buralara değişik kanallarla mesajlar gidip gelebilir" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Öztürk Türkdoğan Selim Sadak Zihni Koç Siirt Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title