Haberler

'Pisti Gördüm' Dedi Türbetepe'ye Çarptı

Atlasjet Havayolları Adına İstanbul-ısparta Seferi Yapan Md-83 Tipi Uçak, Önceki Sabaha Karşı Saat 01.36'da, İnişe Geçen Kaptan Pilot 'Pisti Gördüm' Dedikten Birkaç Dakika Sonra Radardan Kayboldu.

AtlasJet Havayolları adına İstanbul-Isparta seferi yapan MD-83 tipi uçak, önceki sabaha karşı saat 01.36’da, inişe geçen kaptan pilot "Pisti gördüm" dedikten birkaç dakika sonra radardan kayboldu. Uçağın enkazı, 4 saat kadar sonra, Türbetepe yamaçlarında bulundu. Uçakta bulunan 50 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan olmadı.

DAĞA BÖYLE ÇARPTI

İŞTE UÇAK MÜRETTEBATI

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...

DAKİKA DAKİKA UÇAK KAZASI...

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI...

"NE OLUR BIRAKIN GÖREYİM"     

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YER TERMAL KAMERA İLE TESPİT EDİLDİ      

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YER   

MALESEF KURTULAN YOK

MUHABİR DEHŞETİ ANLATTI...

 

İSTANBUL-Isparta seferini yapan World Focus Havayolları’na ait, AtlasJet Havayolları’nın kiraladığı MD-83 tipi yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na iniş için alçalırken, 1830 metre yükseklikteki Türbetepe’ye çarparak düştü. Uçakta, aralarında 1,5 aylık bir bebeğin de bulunduğu 50 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan olmadı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 23.20’de havalanması gerekirken, Priştine seferinden geç dönmesi nedeniyle saat 00.51’de kalkış yapan ’KK4203’ sefer sayılı uçak, saat 01.36’da Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada radardan kayboldu. Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin uçağın kaybolduğu bilgisini vermesiyle, arama-kurtarma ekipleri, jandarma başta omak üzere tüm güvenlik birimleri seferber oldu. Uçağın koordinatlarını uydu aracılığı ile bildiren ’ELT’ cihazından sinyal alınamayınca, çevredeki göllerden birine düşme olasılığı göz önüne alınarak, aramalar buralara da kaydırıldı. Isparta ve Antalya valiliklerinde kriz masaları oluşturuldu.

TERMAL KAMERA BULDU Yaklaşık 4 saat aranan uçağın enkazını, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait, Ankara’dan kalkan ’AS532’ Mk1 Cougar tipi özel termal kameraya sahip arama-kurtarma helikopteri, saat 06.00 sıralarında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nın kuzey batısında yer alan Çukurören ve Kılıç Köyleri arasındaki Türbepete’nin Zirvesi’nde buldu. Bunun üzerine arama-kurtarma ekipleri Türbetepe’ye yönlendirildi. Sarp dağlık bölgeye ulaşan ekipler, 1830 metre yükseklikteki Türbetepe’nin 1700’üncü metresinde kuyruk ve gövde olmak üzere ikiye ayrılıp oturan uçaktaki yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığını saptadı. Uçağın kopan parçalarının 5 bin metrekarelik geniş bir alana yayıldığı görüldü. Sağlık ekipleri, cesetlerden kimlik teşhisininin kolaylaşması için DNA testi yapılmak üzere kan örnekleri aldı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in talimatıyla kimlik tespitinde hata yapılması için Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt başkanlığında altı kişilik özel bir ekip de Isparta’ya gitti. Kaza kırım ekibi de ’kara kutu’ olarak adlandırılan CVR ve FDR cihazlarına saat 12.00 sıralarında ulaştı.

PİLOTLARDA SIKINTI YOK Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta’ya gelmeden önce Ankara’da yaptığı açıklamada, "Pilotların uçuş saatleri ve deneyimleri konusunda sıkıntı görünmüyor" dedi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun ise uçağın düştüğü yerin geçiş rotasında olmadığını iddia etti. Vali Uzun, "Uçak oraya nasıl indi anlamak mümkün değil. Sırtın öbür tarafına düşmüş" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title