Haberler

Pınar Selek Hakkında Yakalama Kararı Kaldırıldı

Güncelleme:

"Mısır çarşısı" davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı.

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada yargılanan sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma talebine de uyulmasına karar verdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu.

Yargıtay'ın bozma ilamına ilişkin avukatların taleplerini alan mahkeme, ara kararını açıkladı.

Buna göre, Pınar Selek hakkındaki yakalama kararını kaldıran mahkeme, Yargıtay'ın bozma talebine de uyulmasına karar verildiğini açıkladı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI KARARI BOZULMUŞTU

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Selek'e verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını usulden bozmuştu.

"BU HEYETİN BERAAT KARARI VERMESİ LAZIM"

Kararın ardından açıklama yapan 'in babası aynı zamanda avukatı Alp Selek, "Bugün 16 yılı geçen bir duruşmaya girdik. Yeni bir heyet vardı. Heyet, 'ın kararına uydu. Bundan sonra savcı, esas hakkında mütalaa verecek. Biz savunma yapacağız. Bu arada da güzel bir ; yakalama kararının kaldırılmasını mahkemeden talep ettik. Mahkeme de yakalama kararını kaldırdı. Bugüne kadar dava hep lehimize geçti, son 2 hakim gelip kararı değiştirene kadar. Şimdi bu mahkemede de esas hakkındaki savunmaları yaptıktan sonra dosya çok açık. Zannediyorum bu heyetin de beraat kararı vermesi lazım" dedi.

'in avukatlarındanise, yargılama sonunda 'in beraat edeceğine inandıklarını belirtti.

"GELMESİNDE BİR MANİ YOK"

hakkında verilen yakalama kararın kaldırılması sonrası "Türkiye'ye gelecek mi" sorusu üzerine baba Alp Selek, 'in 'da doktorasına devam ettiğini ifade ederek, "Onlara devam etmek durumunda. Onlar biterse gelir. Bir mani yok" dedi. -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Selek İstanbul Yargıtay Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500

Yorumlar (4)

GEREKSİZ:

SOLCU OLDUĞU İÇİN MEDYA NERDEYSE AZİZ İLAN EDECEK. MİLLİYETÇİ OLSAYDI MEDYA NE YAPARDI ACABA.

9
3
yanıtYanıtla
kara ali:

fasist olsami? Basinizda gezdirir kahraman ilan ederdiniz. Onun solculuktan baska bu olayla bir alakasi olmadigini dünya alem biliyor ama ne yazikki türkiye kafatasci kaynadigindan selek gibi cagdas insanlar böyle yerin dibine sokulur.

yanıt0
yanıt0
AK TÜRKİYE TERTEMİZ TÜRKİYE:

Paralel yargı yine iş başında bırakın suçlular cezasını çeksin

4
1
yanıtYanıtla
aydın doğan ve rıza kutlu ışık:

aslaaa borsaya bulaşmaın etrafınızı uyarın. herhalukarda her film fırıldakla soyulursunuz. doğanlar ışıklar goldaş spor hisseleri ranlo mango ıdaş metal favori alayıı ama alayıı yeterki millete aldırsınlar sen al kesinlikle bir soygun senaryosu devreye sokuluyor. türk milletini soymak sömürmek üzere şebeke kurulmuş. her işte olduğu gibi. biz ülkemizde bo adilerin seçtirdiği siyasiler yüzünden hukuk bunlara çalıştığından yemiz. bizi bu hale düşüren bizim mallığımız cahil oluşumuz. BORSAYA ASLA KİMSE BULAŞMASIN BORSA KESİNLİKLE SOYGUN ŞEBEKESİNİN TUZAĞIDIR. HER FİLM FIRILDAK İLE SOYARLAR. ETRAFINIZI UYARIN BORSAYA BULAŞMASINLAR. MİLLETİN ALMADIKLARINI YÜKSELTİP MİLLETİ BORSAYA ÇEKİYOR MİLLETİN ALDIKLARINI ASLA YÜKSELTMEDEN SOYUYORLAR. ALAYI AMA ALAYI BORSADA AYNI HİSSELERİN. HÜKÜMET BU İŞİN İÇİNDE VAR

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title