Haberler

Peşmerge, Mahmur-Erbil Karayoluna Ağır Silahlar Konuşlandırdı

Güncelleme:

Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur'a saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı.

Irak'ta Musul ve Sincar'ı ele geçirip, Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur İlçesi'ne saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı. Mahmur- Erbil karayolunun 3'üncü kilometresinde obüs topları, Stinger füzeleri yerleştirilirken, bölgede çok sayıda peşmerge görevlendirildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erbil'e 60 kilometre uzakta olan ve nüfusu Kürt olan Mahmur ilçesini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarıyla Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor. IŞİD militanlarının mevzilendiği noktaları havan topu, uçaksavar, roketatar ve doçkalarla ateş altına alan peşmergeye bir grup PKK militanları da destek veriyor.

300 kişilik bir PKKlı militan grubunun da Mahmur Kampı'nı korumaya aldıkları kaydedildi. Çatışmalar devam ederken bölgede keşif yapan savaş uçakları dikkati çekti.

TAKTİK GERİ ÇEKİLME

Bu arada dün Peşmerge gücünün, Mahmur'dan çekildiği iddia edilmişti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre peşmege, Mahmur'un tamamından çekilmedi. Savaş uçaklarının bombardımanı için belli alanları boşalttı.

IŞİD'in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesinin ardından Mahmur ilçe halkı, bölgeyi terkederek, Erbil'e sığınmıştı.

PEŞMERGELER TEYAKKUZDA

IŞİD'in Musul'un ardından Peşmergenin koruduğu Sincar'a girmesi ve ardından Musul- Erbil arasındaki yerleşim birimleri ile Erbil'in güneyinde yer alan Mahmur İlçesi'ne saldırıp ele geçirmesi, Peşmergeleri teyakkuza geçirdi.

AĞIR SİLAHLAR KONUŞLANDIRILDI

IŞİD tehlikesinin Kürt yönetiminin merkezi olan Erbil'e yaklaşması üzerine, Peşmergeler Mahmur'un çıkışında ağır silahlar ile konuşlandırıldı. İki gün önce tahliye edilen ilçe ve ilçede bulunan mülteci kampındakiler güvenli yerlere nakledilirken, Mahmur yolunda Peşmergelerden başka kimsenin seyahat etmediği ve yolun boş olduğu görüldü. Mahmur'a bugün Erbil'den yeni silahlı peşmergeler ve zırhlı araçlar gönderildi.

ÇOK SAYIDA PEŞMERGE BÖLGEDE HAZIR BEKLİYOR

Mahmur'un Erbil karayolu üzerindeki 3'üncü kilometresinde Peşmergeler, olası bir IŞİD saldırısına karşı bölgeye ağır silahlar konuşlandırdı. Aralarında Obüs topları, Stinger füzelerinin de bulunduğu ağır silahlar, zırhlı araçlar ve çok sayıda peşmerge bölgede hazır olarak bekletiliyor.

"MAHMUR'UN IŞİD'İN ELİNE GEÇTİĞİ DOĞRU DEĞİL"

Irak Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet, Mahmur İlçesi'nin IŞİD'in eline geçtiği yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Hikmet, IŞİD üyeleri ile Peşmerge güçleri arasında Mahmur cephesinde yoğunlaşan çatışmalar üzerine dün gece bu cepheye özel peşmerge birlikleri gönderildiğini söyledi. Ancak, Mahmur çıkışında bekleyen Peşmergeler IŞİD'in ilçeye geldiğini söyledi.



BİDEN BARZANİ'Yİ ARADI

IŞID'in ilerleyişini elindeki silahlarla durdurmakta zorlanan Irak Kürt yönetimi ABD'den öncelikle bu ilerleyişi durdurmak için hava saldırısı sonra ise ağır silahlar istiyor. Bu kapsamda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşen Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin bu isteğini telefon görüşmesinde de dile getirdiği belirtildi. Kürt kaynaklar, ABD'nin önceki gece ikisi savaş uçağı olmak üzere 5 uçağı Erbil'e gönderdiğini ve bu uçakların Sincar Dağı'nda yardım bekleyen köylülere yardım attıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmur Kampı Erbil Musul Irak Politika Güncel Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (92)

YUKSEKOVALI:

Bir tane müslüman kız öldü diye 4 tane parmağını gözümüze sokanların,rojavada kobanede şengalda öldürülen yüzlerce çocuuk varkenparmaklarını nerelerine soktuğunu çok merak ediyorum....!!!

24
45
yanıtYanıtla
ALİalnm@hotmail.com:

SENİN DAYANIŞMA ÇAĞRIN BİLE HAKARET V E KÜFÜR İZİN VERMİYORSUNUZ BİRAZ DÜŞÜN YOKSA MAZLUMUN KİM OLDUĞUNU BAKILIR MI

yanıt0
yanıt0
kahrolsun sözde ıslamlar:

KÜRTLER IŞİDİ MAHVEDECEK BUNU HERKES GÖRECEK .. KÜRTLERİN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DAHA ÇÖZEMEMİŞSSİNİZ ..

40
27
yanıtYanıtla
Zakochechen3438@hotmail.com:

Çözdük. İstanbul''da yemlen, pkk propagandası yap, abd ve israil destekli olunca kahraman ol, desteksiz olunca mazlum ol, sınırdan kaçırdığın mallardan bol bol çek ve buraya yorum yaz.

yanıt0
yanıt0
yavuzselim:

hadi ışid şu teröresitleri şu permerge denen kendini bilmezlerin kökünü kazı allah yardımcınız olsun şehit annelerinin acısını şu teröristlerden çıkarın

24
37
yanıtYanıtla
İNSAN:

Vicdanınız, Bir Çocuğun Yüreği Kadar Temiz Olsun, Ses Verin!Şengal''de Çocuklar Susuz,Ölüyorlar!

48
6
yanıtYanıtla
boşuna heveslenmeyın:

kürtlerle baş edemeyen barbar faşistler bir avuç ışid köpeklerını kurtarıcı gördü kendılerıne acıyorum size kürtlerle ne ışıd ne kürtk nede araplar baş edebılır

29
25
yanıtYanıtla
abdullahtugra_abdullah@hotmail.com:

ABD köpegini kim kurtarıcı görüyor peki....

yanıt0
yanıt0
kahrolsun kafir işid:

IŞİD hiç savaşmadan kazanmak istiyor. Psikolojik savaş yürüten bu çete halka korku ve panik vermeye çalışıyor. Bunların arkasındaki güç olan tc yardımları kessin ortada ışid mişid diye bi şey kalmaz hepsi acından ölür. 3 yıldır yaptıkları şey silahsız olan halkı yakalayıp başlarını kesip hemen internette yayınlamak.

17
36
yanıtYanıtla
YÖRÜK:

Allah kürt kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.buralarda kürt duşmanlığı yapanlar türk değil kendini türk sayanlardır malum aidiyet duygusu.Allah kadim dostumuz olan kürtleri muzaffer eylesin.

35
17
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title