Haberler

Paris'te Türk Vatandaşları Buluşması

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk, Türkiye'nin yükselişinin terörist eylemlerle durdurulmak istendiğini belirterek, "Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk, Türkiye'nin yükselişinin terörist eylemlerle durdurulmak istendiğini belirterek, "Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Fransa şubesi ve Fransa Trabzonlular Derneği tarafından gerçekleştirilen Türk vatandaşları buluşmasına AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Epinay-sur-Seine Belediye Başkanı Hervé Chevreau ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Düzenlenen gecede sanatçı Uğur Işılak da bir konser verdi.Konser öncesi konuşma yapan İstanbul Milletvekili Külünk, Fransa'daki Türk toplumunun Türkiye'deki gelişmeleri iyi bir şekilde takip ettiğini dikkati çekerek, "Son iki yıldır gezi süreciyle başlayan 17 ve 25 Aralıkla devam eden bugün de Türkiye'nin yükselişini geciktirebilmek ve istikrarsızlığa götürmek için teröre varıncaya kadar atılan adımları dikkatle izlediğinizi biliyoruz. Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Kararlı bir iktidar var. Kararlı bir devlet var. Velev ki, kimi zaman Pazartesi günü savcımıza uzanan namlularla bizi tehdit etseler dahi" diye konuştu.AK Partili Külünk, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değindiği konuşmasına her yıl 24 Nisan'a gelindiğinde Türkiye'nin küresel ölçekte tartışma konusu haline getirilmek istendiğine işaret etti.Külünk, "Çok açık söylüyorum. Türklerin tarihinde soykırım yoktur, olmaz. Ancak bu iddiaların gölgesi altında 24 Nisan yaşamaktayız. Bizim tarihimizin doğru olarak anlaşılabilmesini sağlamak için sizlerin buralarda güçlü olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.Fransa'daki Türklerin ülkede daha etkili olması gerektiğine değinen Külünk, "Sizlerin burada içe kapanık bir yaşam biçiminden öte dışa açık güçlü etki alanları oluşturmanız gerekiyor. Türkiye'nin dostluğu bütün ülkeler için kıymetlidir. Türkiye'nin anlaşılması bütün ülkeler için önemlidir. Çünkü Türkiye'siz bir dünya sistemi inşa etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Özak ise sandığa sahip çıkma çağrısında bulunarak, "İyi ki sandık var, iyi ki demokrasi var. Kim ülkemize demokrasiyi getirmişse Allah ondan razı olsun. Demokrasi olması ne oluyor, hepimiz bir kul ve köle oluyoruz. Sandığa sahip çıkalım. Sandığa sahip çıktığımız zaman bagajda durmuyoruz, dümende duruyoruz" diye konuştu.Türkiye'nin uzun bir süre vesayet sistemiyle yönetildiğini hatırlatan Özak, artık vesayet döneminin sona erdiğini vurguladı. Özak, "Egemenlik kayıtsız şartsız yazar milletin meclisinde. Ancak bugüne kadar egemenlik kayıtsız şartsız milletin değildi. Vesayet sistemi vardı. Çok şükür vesayet dönemi bitti. Cesaretle demokrasiye sandıkta sahip çıkanlarla hep beraber bugüne kadar geldik" ifadelerini kullandı. .

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özak Ak Parti Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title