Haberler

    Paris saldırısı zanlısı psikiyatriye gönderildi

    Güncelleme:

    Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı düzenleyerek üç kişiyi öldüren zanlı, sağlık durumu gerekçe gösterilerek psikiyatriye gönderildi.

    Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı düzenleyerek üç kişiyi öldüren zanlı, sağlık durumu gerekçe gösterilerek psikiyatriye gönderildi. Paris'te geçen Cuma günü Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne düzenlediği silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren zanlı hakkındaki gözaltı kararı kaldırıldı. Paris Savcılığı'ndan yapılan açıklamada zanlıyı muayene eden doktorun zanlının sağlık durumunun gözaltı koşullarına uygun olmadığı sonucuna vardığını belirtti. Zanlı bunun üzerine psikiyatri kliniğine gönderildi. 69 yaşındaki zanlının sağlık durumunun uygun olması halinde hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

    Zanlının Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ile buranın yakınındaki Kürtlere ait bir restoran ve berber dükkanını hedef aldığı saldırıda üç kişi hayatını kaybederken, üç kişi de yaralanmıştı.

    Fransız televizyon kanalı France Info, zanlının polisteki ifadelerine dayandırdığı haberinde, ırkçı olduğunu söylediğini duyurdu. İçişleri Bakanı Gerald Darmani yaptığı açıklamada, "Şüphelinin yabancılara saldırmak istediği aşikar" ifadesini kullandı. Paris Savcılığı kasten öldürme suçundan soruşturma yürütüyor.

    Daha önce mültecilere saldırmıştı

    69 yaşındaki şüphelinin geçen yıl çadır kamplarda kalan mültecilere saldırmaktan da yargılandığı ve kısa süre önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Aşırı sağcı olarak tanınan şüphelinin 2016 yılında da bir bıçaklama olayı nedeniyle sabıkalı olduğu bildiriliyor.

    Paris'teki saldırının ardından dün başkentte düzenlenen gösterilerde polisle göstericiler arasında zaman zaman çatışma çıktı. Göstericilerin bir kısmı polise taş ve sert cisimler fırlatırken, bazı araçları da teşe verdi.

    dpa,AFP,DW / HT,ET

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Ahmet Kaya Paris Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title