Haberler

3 Ton Parası Olan İnşaat İşçisini Annesi Evden Kovdu

Güncelleme:

Gaziantep'te inşaat işçiliği yaparak geçinen Esat Kaplan, evde 3 tona yakın parasıyla yatıp kalkıyor.

Evinde kendi imkanlarıyla paralarını sergileyen koleksiyoner Esat Kaplan, akşam işten geldikten sonra evde eski medeniyetlere ait biriktirdiği 3 tona yakın parasıyla yatıp kalkıyor.

ANNESİ TARAFINDAN EVDEN KOVULDU

Koleksiyonerliğinin yanı sıra, inşaat işçiliği de yapan Kaplan'ı parası çok diye annesi tarafından evden kovulmuş. Kaplan, uyumak için, başını yastık yerine paraya koyuyor. Binlerce eski medeniyete ait 3 tona yakın tarihi parası olduğunu ifade eden Kaplan, annesinin bu kadar paraya düşkün olduğunu görünce, "Pulunu pırtını topla git!" dediğini söyledi.

"PARAMLA REZİLİM"

Kaplan, "Arap Baharıyla beraber, bir otorite boşluğu oluştu. Suriye'den para geliyor, Yemen'den, Tunus'tan bana para geliyor. Aslında param çok diye annem beni evden kovdu. Kadıncağız artık kafayı yedi. Annem bu kadar paraya düşkün olduğumu görünce, bana dedi ki pulunu pırtını topla git, dedi." ifadelerini kullandı.

"TARİHLE, İNSANLARIN RUHUYLA UYUYORUM"

Aslında parayla değil, tarihle beraber yattığını da sözlerine ekleyen Esat Kaplan tarihle, ilimle, bilimle insanların ruhuyla yatıp kalktığını söyledi. Kaplan, "Gidersin bir bankayı soyarsın çuvalla paran olur, o ayrı bir konudur. Burada her bir paranın ayrı bir hatırası var. Buradan birini çağır deki bu parayı göster, bana anlat o günün Türkiye'sini! Yani ben dünyanın en huzurlu insanlarından bir tanesiyim. İnşaatta çalışırken, hem stresimi atıyorum hem de alın teriyle olduğu için zevklidir. Mesela bir Marko Polo'yu düşünün. Marko Polo aslında baktığın zaman Portekizlidir. Ama İtalyan paralarının üzerindedir. Mesela Nikola Tesla, ne Sırp'tır ne de Yugoslav'dır. Çünkü Balkanlarda yaklaşık 500 yıl biz yaşadık. Hani 500 yılda artık kendileri bile değişir." şeklinde konuştu.

"A'DAN Z'YE KADAR PARA VAR"

Paraların sergilendiği evi ziyaret etmeye gelen Cengiz Barna da, her medeniyetin parası bulunduğunu ifade etti. Barna, "Mesela kendimize ait eski paralar vardır. Görmediğimiz paraları burada görüyoruz. Mevcut bazı yerlerde 3-5 çeşit para vardır ama buraya geldiğinde A'dan Z'ye kadar hemen hemen her medeniyete ait paraları görebilirsiniz." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Polo Yaşam Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (34)

FAKİR:

tonlarca para var anne sevgisi yok hepsi boş ne anlamı var

34
2
yanıtYanıtla
cahalMobil-ANDROID:

üç ton ne la,,,kömür mü bu,,

32
1
yanıtYanıtla
Acı macı işlermi bize bacı ? Mobil-IOS:

dolar ve euro olmadiktan sonra bos

28
2
yanıtYanıtla
ÇÇAdınız:

MİLLET SIYIRMIŞ AKP OLDUĞU YER BİRDE ZIR CAHİL NORMAL

7
21
yanıtYanıtla
adaletli:

azınlığın çoğunluğu beğenmediği ülkede huzursuzluğun kaynağı senin gibi doymuş cahillerdir ırkçı ve mezhepçilik yapıp boş konuşuyor ortamı geriyorsunuz susun artık.

yanıt5
yanıt4
Seren c:

Adalet nikli akp li ayak takımı adatlet ten sizmi bahsediyorsunuz adalet sizin yanınızdan geçmiyor pislikler azınlık çoğunluk muş yorumlara bak cahil de

yanıt4
yanıt1
bilinmezMobil-ANDROID:

allahim 3 ton para verecegine biraz akil verseydin parayi kulanamiyor ama belki akli bu zor zamanda kulanir

21
4
yanıtYanıtla
ATLLA:

Ünlü şarkıcı Atilla Taş, CHP Zeytinburnu ilçe binasında üyelik formunu doldurarak, CHP''ye katıldı.

2
23
yanıtYanıtla
okan kaya:

onlar gercek para olsaydı anne seni baş tacı ederdi

16
4
yanıtYanıtla
Bir kadın olarak Mobil-ANDROID:

Paran olsa ne yazar, yemesini bilmedikten sonra

15
5
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title