Haberler

Ankara Müftüsü: Papa'nın Sözleri Ayasofya'nın İbadete Açılmasını Hızlandırır

Güncelleme:

Mefail Hızlı, Papa'nın 1915 olayları ile ilgili sözlerine karşı "Bu açıklama Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum." dedi.

Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözlerine ilişkin, "Doğrusu bu açıklama sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

TEMAMIZ: BİRLİKTE YAŞAM AHLAKI

Ankara Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müftü Hızlı, Kızılcahamam Müftülüğü personeliyle yaptığı toplantıda, 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlendiğini anımsattı.

"DEĞİŞİK YÖNTEMLERLE SALDIRILAR DEVAM EDECEK"

İnsanlığın barış ve huzur umudu olmaya devam eden Hazreti Peygamber'in kutlu doğum yıldönümünde, dünya gündemini değiştirecek bazı açıklamaların olduğunu ve bunları takip ettiklerini ifade eden Hızlı, yaşanılan coğrafyanın, İslam dünyasının bayraktarlığını yüzyıllardır devam ettirdiğini, bu nedenle de içeride ve dışarıda birçok düşmanın, çok değişik yöntemlerle saldırılarına devam ettiğini vurguladı.

"AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILIŞI HIZLANACAKTIR"

Mütfü Hızlı, "Üç gün önce Katolik dünyasının dini lideri Papa'nın, Ermeniler'in soykırıma uğradığına dair yaptığı açıklama, son derece dikkat çekicidir. Dünyaya sevgi ve barış mesajlarını sürekli aktaran ve geçtiğimiz Kasım ayında ülkemize yaptığı ziyarette bu düşüncelerini devam ettiren Papa, tarihçilerin çözümlemesi gereken bir konuda oldukça acele ederek müteessif bir beyanatta bulunmuştur. Anadolu'da yüzyıl önce yaşanan ve sadece Ermeniler'i değil, Osmanlı tebasına mensup olanları da acılara boğan hadiselerin cereyan ettiği bilimsel olarak da ortaya çıkarılmış olmasına rağmen, tek tarafın acıları üzerinden yapılan bu talihsiz açıklamalar, bu topraklarda yüzyıllardır gerçekleştirilen haçlı hücumlarının modern bir rengini yansıtmaktadır. Doğrusu bu açıklama sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır, diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mefail Hızlı Yaşam Politika Dünya Güncel Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (22)

mehmet:

inşallah tez vakitte ayasofya yı ibadete açıp hem avrupa ya gerekli ders verilir. hemde mekanı cennet olsun FATİH SULTAN MEHMETe olan borcumuzu ödemiş oluruz. .

21
8
yanıtYanıtla
hadilenMobil-ANDROID:

hemen yanıbaşındaki sultanahmeti doldur önce cumalari bile dolmuyor din hamaseti yapma

13
15
yanıtYanıtla
ülker türkeş:

ayasofyanın asla cami''ye dönüşmüyeceği açıktır. . .

12
16
yanıtYanıtla
çifte standart ahlaksızlıktırmobilWeb@haberler.com:

avrupadaki herhangi bir camiye elinde bıçaklarla beş on kişi girse burayı kiliseye çevireceğiz içinde ayin yapacağız dese şimdi burada ayasofya camii yapılsın diyen mallar kabul edermiydi acaba

24
3
yanıtYanıtla
Ayasofya kilisedirmobilWeb@haberler.com:

kilise olarak ibadete açılmalı , hırsızlıkla ele geçirilen yerde namaz kılınmaz

8
14
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ MİLİTAN:

Kısasa kısas hemen Ayasoyfa ibadete açılması lazım hatta Cuma Günü açılıp ilk Cuma Namazı kılınmalı. Madem öyle diyorlar bizde böyle diyoruz

15
1
yanıtYanıtla
emekli:

Yahu nasıl devlet bu kendi topraklarındaki bir camiyi ibadete açmaya korkuyor. Hıristiyanlardan korkarsan daha çok üstüne gelirler. Adam olup restini çekeceksin. Korkak bir devlet olmaktan utanıyoruz.

14
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

evet iyi bir karar olur Ne demek muze ya

12
0
yanıtYanıtla
müslüman Mobil-ANDROID:

o müftünün ellerinden öpeyim inşaallah en yakın zamanda açılır geri zekalılar çıldırır akıllarını yüzyıl önceye takmışlar o kadar akıllıysalar şu anki ölümleri durdursunlar

10
1
yanıtYanıtla
osmanliii intigamcimobilWeb@haberler.com:

Geccc kaldikkkk acilsin ibadeterr

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title