Haberler

Palaz: TUBİTAK'tan 250'den Fazla İsim Sebepsiz Gönderildi

Güncelleme:

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, "Kurumda son 2 ayda 250'den fazla mühendis ve bilim insanı sebepsiz yere gönderildi." dedi.

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, son iki ay içerisinde 250’den fazla mühendis ve bilim insanının hiçbir hukukî ve insanî kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyledi.

"DAHA FAZLA PERSONEL GÖNDERİLMEK İSTENİYOR"

Palaz, kurumda gerçek dışı oluşturulacak dava dosyalarıyla daha fazla personelin atılmak istendiğini ifade etti. Hasan Palaz, Başbakan’ın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmasının istenildiğini açıklamış ve ardından TÜBİTAK’taki görevine son verilmişti. Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra yaşanan gelişmelerin ve hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini kaydetti.

"2 AYDA 250'DEN FAZLA KİŞİ ATILDI"

Zaman'a konuşan ve son iki ay içerisinde 250'den fazla mühendis ve bilim adamının hiçbir hukuki kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyleyen eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra  hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini belirtti. Palaz, kurumsal hafızayı temsil eden 90’a yakın üst düzey yöneticinin görevlerinden el çektirildiğini, kuruma yıllarını vermiş, tecrübeli ve yetkin 30 üst düzey yöneticinin gerekçe dahi gösterilmeksizin hukuksuzca kurumdan atıldığına dikkat çekti. Yüzlerce çalışanın tasfiye edildiği ve uzmanlık alanlarının dışında görevler verilerek savrulduğunu ifade eden Palaz,  süreçte çalışanların baskı, mobbing ve ayrımcılığa maruz kalmaya devam ettiğini kaydetti.

"KURUMDA KIYIM DEVAM EDİYOR"

Sudan bahanelerle personelden savunmalar istenerek işten atılmalara zemin oluşturulmakla yetinilmediğini ifade eden Palaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edindiğim bilgiye göre gerçek dışı iddialarla oluşturacakları dosyaları mahkeme boyutuna taşımayı hedeflemektedirler. Son 4 aydır kurumda uygulanan baskı, dayatma ve hukuksuzluklar göz önüne alındığında oluşturulacak dava dosyasının da hukukî dayanağı olmasına gerek duyulmayacağı aşikârdır. Amaç zan altında bırakmak, algı oluşturmak, daha fazla personelin işten atılmasını sağlamak, daha önce hukuksuzca kurumdan attıkları personelin atılmalarına bahane üretmek ve kurumdaki kıyımı devam ettirmektir.”

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Palaz Güncel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

İL İÇİ TAYİN SONUÇLARI EKRANI! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-2025 EĞİTİM TAKVİMİ! 2024'te okullar ne zaman açılacak? GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI NE ZAMAN? Galatasaray - Konyaspor maçı hangi kanalda? Sandık Kokusu 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 162. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak?
Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

500

Yorumlar (2)

Asistan:

Sebebini siz gayet iyi bilirsiniz. Yıllardır peşkeş çektiğiniz trilyonluk projelerin kimlere gittiğine bir bakın, en azından son beş yılda. Yandaş panelistlerinizle yandaş hocalarınızın beş para etmez bilmem kaçıncı projesini bilmem kaçıncı kez destekleyen siz değilmisiniz. Umarım bunlar mercek altına alınır ve incelenir. Aylarca binbir emekle hazırlanan değerli projelerin nasıl çöpe gönderildiği gün yüzüne çıkar.

10
2
yanıtYanıtla
CESİ:

NİYE, HAYIRDIR ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title