Haberler

Özgecan'ın En Son Birlikte Görüldüğü Arkadaşının Babası Konuştu

Güncelleme:

Özgecan Aslan'ın en son birlikte görüldüğü sıra arkadaşı B.'nin babası Selçuk G. "Kızım sürekli 'Böyle bir şey nasıl bizim başımıza geldi' diye söylenip duruyor" dedi.

Mersin'de geçen Çarşamba akşamı evine dönerken katledilen üniversiteli Özgecan Aslan'ın ölüme gittiği günü birlikte geçirdiği sıra arkadaşı B.'nin babası Selçuk G.'ye Al Jazeera Türk'e konuştu.

"BÖYLE BİR ŞEY NASIL BİZİM BAŞIMIZA GELDİ"

Kızının böylesine insanlık dışı bir olayla anılmasını istemediği için onu saklamaya çalıştığını belirten Selçuk G., "Olay üzerine hemen özel otomobilimle Tarsus'a geldim, kızımı kaldığı yurttan alıp eve götürdüm. Ayakta duracak hali yoktu, buhran geçiriyordu, bu ruh halinden hâlâ sıyrılabilmiş değil. Sürekli 'Böyle bir şey nasıl bizim başımıza geldi', 'İnanamıyorum, nasıl olur' diye söylenip duruyor" dedi.

"VAHŞETİN TRAVMASINI BENİM AİLEM DE YAŞIYOR"

Olaydan son derece müteessir olduklarını vurgulayan Selçuk G., talihsiz Özgecan'ı kendi kızı gibi gördüğünü ve bu vahşetin yarattığı travmayı kendi ailesinin de yaşadığını söyledi.

"Bu çocuklar daha 19 yaşında. Alışveriş yapıyorlar, bankada işleri varmış, onları hallediyorlar. Sonra kızım yurduna gidiyor, hatta kızcağızın telefonu bozukmuş, benim kızımın telefonundan annesini mesajla bilgilendiriyorlar. Bir gün sonra geldikleri yerleri göstermiş kızım polislere. Sonra talihsiz yavrunun, yani arkadaşının elbiselerini göstermişler. Bu yüzden kızım buhran yaşıyor. En çok sevdiği arkadaşı o."

"PSİKOLOJİK DESTEK ALDIRACAĞIM"

Kızını, kendine gelmesi, toparlanması için eve götürdüğünü söyleyen Selçuk G., "Cenazeyi göstermemişler. Herhalde buna dayanamazdı. Üç kızım var benim. Hepsi etkilendi bu olaydan. Etkilenilmeyecek gibi mi Allahaşkına? İnanılır gibi değil; çocuğunu büyütüyor, okusun diye gönderiyorsun. Böyle bir şey nasıl oluyor inanamıyorum. Senin de, benim de çocuğumuzun başına gelebilirdi bu. Bu nasıl bir canilik, kurgulanacak bir şey değil, olamaz yani. Kalabalık bir sülaleyiz biz burada, hepimiz perişan olduk. Tüm Türkiye ayakta, bu alçaklıktan, bu adilikten nasıl etkilenilmez? İnanın ailesinden daha çok üzülüyorum ben. Kızım bir toparlasın kendini, psikolojik destek aldıracağım" dedi.

"EĞİTİMİNE DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM"

Kızının her şeye rağmen eğitimine devam etmesini istediğini de belirten Selçuk G., "Aynı Özgecan gibi yüzde 50 bursla aynı bölümde okuyordu benim kızım da. Hayat devam ediyor ve kızımın okuluna, eğitimine devam etmesini istiyorum, Onca emek harcadı, eğitim öğretim hayatına dönmesini istiyorum. Yine aynı okuluna gidecek, aynı yurdunda kalacak. Tabii kendisi ister mi bilemem. Bunun psikolojisini kaldırmak zor gelebilir ona. Gittiği her yerde o gelecek aklına. Eğer gitmek istemezse de zorla gönderemeyiz. Ama o zaman da yine sınava girer, başka bir okul kazanır. Ama mutlaka okuyacak, eğitimini tamamlayacak" dedi. Selçuk G. şöyle devam etti: "Ama tabii her gittiği yerde böyle insanlar olabilir. Özgecan onun kardeşi gibiydi. O da bizim çocuğumuz. Türkiye kan ağlıyor, o yavrucağın durumunda benim kızım da olabilirdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor elbette."

"GİTTİKLERİ YER PAVYON DEĞİL Kİ"

Bu vahşetin okulda veya başka bir yerde de yaşanabileceğini söyleyen Selçuk G., kendi çocuğunun da o minibüse binebileceğine işaret etti: "Takdir edersiniz ki kızımın medyada yer almasını istemedim. Bu olayın öğrenim hayatını etkilemesini istemiyorum. Yani olacak şey değil. Orası ıssız bir yer değil. Gittikleri yer alışveriş merkezi, pavyon değil. İşlerini, güçlerini, banka işlerini, alışverişlerini yapmışlar. Bindikleri yer kalabalık bir yer. 'Olmasaydı, gitmeseydi' demek doğru değil. Ne diyelim, diyecek bir şey yok. Okulda da olabilirdi. Çok geç bir saate de kalmamışlar aslına bakarsanız. Saat gece 1-2 değil. Akşam 8 gibi çıkmışlar, önce benim kızım binmiş. Benim çocuğum da o minibüse binebilirdi. Benim çocuğum aynı durumda olabilirdi şimdi. Sürekli ailelerini haberdar etmişler."

"TAZİYEYE AİLECE GİDECEĞİZ"

Selçuk G. kızının cenazeye gitmeyişini de şu sözlerle açıkladı: "Kızım gitmedi, gidecek durumu yoktu. Ona olanları unutturmak için elimden geleni yapmaya çalıştım. Oraya ne şartlarda gidecekti. Düzelince ailecek gidip taziyelerimizi bildireceğiz. Çocuğum bunalıma düştü. Allah göstermesin kafayı bozmasından korkuyorum. Hatırladıkça ağlıyor. Böyle bir ortamda onu nasıl cenazeye götürürdüm. Elinden gelen her şeyi yaptı kızım, aileyle birlikte o stresi yaşadı. Allah kimsenin başına vermesin. Nasıl bir stres bu, kızım perişan halde."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Al Jazeera Türk Tarsus Mersin Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (55)

COK KONUSAN:

- Bu 3 Pislikleri alcan meydanlikta bir Kafes ´e koycan- 3 gün sonra yakilacaklarini MILLETE duyurcan - Polisler gece gündüz nöbette basinda olacaklar- Yemek yok, temiz Su yok, sadece camurlu Su var, tuvalet suyu- uyku yok, yatmak yok, sadece oturmak var, - Büyük televiziyonla gece gündüz ne yaptiklarini, neden yakildiklarini anlatacak- herkes gelip polis kontrollü yüzlerine tükürebilcek, ölmemek seklinde hersey atabilcek- üc gece ve ün gün gectikten sonra, saat 11. 00 – 12. 00 civarlarinda MILLETIN önünde ilk bastan az benzin döküp yakilacak- üc Pisligin bagirmalari ve cigliklari duyulmasi lazim. Bu cok önemli. Sonra biraz da Benzin dökülerek yakilmalarina devam. Ölene kadar. Bence bu herkese IBRET olur ki bir daha böyle bir canavarlik yapmayi düsünenleri engeller.

47
0
yanıtYanıtla
ZındıkMobil-IOS:

Ülkücüler. Öldürmüş. Kızı. Yazık

10
30
yanıtYanıtla
halirbam:

birakin bu minik etek- süslenme olaylarini . . . bu ülkede damacana-esege-tavuga-koyuna-inege tecavuz eden binlerce insan vardir . . . bu hayvanlardami onu tahrik etmis. . . damacanin neresi tahrik eder beee. . . sapik sapiktir

32
2
yanıtYanıtla
Web:

Mhp liler hep böyle haberlerle çıkıyorlar şiddet kan ırkçılık tan başka bişey bilmezlerki bdp de iyi değil ondanda şiddet var her zaman ama bu durum şiddetin ötesinde bişey :(

15
18
yanıtYanıtla
ZındıkMobil-IOS:

Ülkücüler öldürmüş yazık

11
21
yanıtYanıtla
karaGÜL:

BAKARA SURESİ 179. ''''Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz'''' TÜRKİYE FANTAZİ YAPMAYI BIRAKSIN. . . İDAM GERİ GELSİN ve UYGULANSIN. . SUÇLAR CEZASIZ KALIYOR. . . ÜLKE ÇOK KİRLENDİ. . . EN AĞIR CEZA VERİLECEK SÖYLEMİ GERÇEKÇİ DEĞİL EN FAZLA ALACAĞI CEZA MÜEBBET TÜRKİYEDE 10 YILDAN FAZLA YATAN YOK.

22
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

Zavallı akradaş ''neden indim otobüsten'', ''keşke inmeseydim'' diye suçluluk hissedip kendisini suçluyordur. . . Senin suçun YOK nereden bilebilirdin arkadaşını insan görünümlü bir canavar ile bıraktığını? Kendini suçlama. . .

19
1
yanıtYanıtla
hak yol islam.mobilWeb@haberler.com:

Bazi iki yuzluler bakiyrum idam hadim geri gelsin dyor.o ki cumhryetci.laikci.kemalzimci.bu vahset hep sizinle oldu.islami 90 yil once bitrmeye baslamaniz ki gebersenizde bitremezsiniz bu olaylara rehabti artiriyor.osmanlida boyle olsa ne yaparlar o adama.dusunun.birde cmhuriyet te oldu ne yapacaklar.takdir sizin musluman kardeslerim

10
10
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

İdam edilsin deriz, idam geri gelsin deriz. Ancak idam yasası çıkar, bu sefer de gerçek suçlular, elit suçlular en iyi avukatları tutarlar ve idamdan yırtarlar!. . Belki de suçu işlemeyen gariban kişiye yıkarlar. Al sana İDAM!. . Hadi buyurun buradan yakın!. . Maalesef gerçekler bunlar!. . İdamı çıkartır, birlerini asmak için istismar ederler, gerçek suçlular yırtarlar!. . İDAM geri gelsin diyenlere, ALLAH''''''''ın emirlerini hatırlatsanız, irticacılar hortlamış diye yırtınırlar!. . Medya samimi değil!. .

17
1
yanıtYanıtla
çağlaa:

sende haklısın be amcam başa gelmeyince çekilmez :((( kolay değil psikoloji değil insan kafayı tırlatır biz bile tanımadan kaç gecedir uyku girmiyo gözümüze evde iş de her yerde özgecan olduk. . titriyorum sinirden kendimi işime bile veremedim bu gün :((( Allah''ım o ana nasıl dayanacak Allah''tan gelen ölüm olsa bu kadr canı acımazdı. .

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title