Haberler

Özgecan Aslan Cinayeti Zanlıları Yeniden Hakim Karşısına Çıkıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ikinci duruşması yarın yapılacak.

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ikinci duruşması yarın yapılacak. Özgecan'ın katil zanlısı tutuklu 3 sanığın duruşmaya bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile bağlanması beklenirken, ailenin avukatları 3 sanık için tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyecek.

11 Şubat 2015 tarihinde kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. Tarsus Adliyesi'nde görülecek ikinci duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan 26 yaşındaki minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25), bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, katil zanlılarından Suphi Altındöken'in, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe'nin ise, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme' suçlarından yargılanacağını aktardı.

Zanlıların ikinci duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılmasının beklendiğini kaydeden Antmen, bu kararı doğru bulmadıklarını belirterek, "Toplum vicdanında bu davanın özel bir yeri ve önemi bulunmakta olup, zanlıların mahkemeye getirilmeleri gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Bu duruşmada, savcılık tarafından esas hakkında mütalaanın verilmesini beklediklerini söyleyen Antmen, "Biz de avukatlar olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Davanın bundan sonraki sürecinde adil yargılama ve savunma hakkına riayet edilerek, adaletin en iyi şekilde tecelli edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

İlk duruşmada alınan ifadeler ve toplanan deliler neticesinde cinayetin hunharca ve bilinçli bir şekilde işlendiğinin gözler önüne serildiğini ifade eden Antmen, duruşmada alınan ifadeler ve delilerin yeniden gözden geçirilmesi ile iddianamenin son şeklini alabileceğini belirterek, "Aslan ailesinin avukatları olarak yeniden her 3 sanığın da müşterek fail olduğunu, öldürme fiilini birlikte ortak hareket ederek gerçekleştirdiklerini ve bu nedenle her 3 sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suphi Altındöken Alpay Antmen Mersin Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title