Haberler

Yerli Robin Hood 15 Yıla Kadar Hapisle Yargılanacak

Güncelleme:

İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyduktan sonra aynı binanın çatı katından paraları havaya saçan şüpheli Semih Bulut, 15 yıla kadar hapisle yargılanacak.

İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyduktan sonra elinde çifte silahla aynı binanın çatı katındaki balkona çıkarak paraları havaya saçan şahıs hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

YERLİ ROBİN HOOD BENZETMESİ

Geçtiğimiz ay İstanbul Kumkapı'da bir bankayı soyarak, çaldığı paraları çatı katına çıkıp saçan şüpheli Semih Bulut hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Eyleminden dolayı yerli Robin Hood benzetmesi yapılan şüpheli Bulut hakkında İstanbul Cumhuriyet savcılarından Sait Yakışan tarafından iddianame düzenlendi.

GÜVENLİĞİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

İddianamede, şüpheli Bulut'un 27 Nisan 2016 tarihinde bir bankanın Kumkapı şubesine girerek bankanın özel güvenlik görevlisi Murat F. isimli vatandaşa tüfek doğrulttuğu anlatıldı. İddianamede güvenlik görevlisine tüfeği doğrultarak silahını yere bırakmasını isteyen ve silahı alan şüphelinin daha sonra görevliye 'kepengi kapat' talimatı verdiği ve akabinde banka görevlisi Emre D.'ye "Paraları ver" dediği kaydedildi.

PARA DOLU POŞETLE ÜST KATA ÇIKTI

İddianamede, banka görevlisinin "Poşet yok" şeklinde yanıt vermesiyle şüpheli "Poşet bulun o zaman" diye bağırınca çöp kutusu poşetinin çıkarıldığı aktarıldı. Paraları koyacak poşetin bulunmasıyla birlikte banka görevlisinin paraları poşete doldurarak şüpheliye teslim ettiği belirtilen iddianamede, şüphelinin para dolu poşetle bankanın bulunduğu binanın en üst katına çıktığı vurgulandı.

40-50 BİN TL CİVARINDA

En üst kata çıktıktan sonra paraların bir miktarını aşağıya saçan, polis ve güvenlik güçleri tarafından ikna edilen şüphelinin aşağı indirilerek gözaltına alındığı ifade edilen iddianamede, bankadan çalınan paranın tahminen 40-50 bin TL civarında olduğu aktarıldı. Savcılık, iddianamenin son bölümünde güvenlik görevlisi Murat F.'nin silahının iadesine ve hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesini talep etti.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bankanın güvenlik görevlisi ile 2 çalışanın şikayetçi olduğu iddianamede, şüpheli Semih Bulut'un "silahla nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

4 SAAT SÜREN İKNA ÇALIŞMASI

Semih Bulut, 27 Nisan 2015 tarihinde bir bankayı soyduktan sonra binanın çatı katına çıkarak deste deste para saçmıştı. Elinde 2 adet silah olduğu görülen Semit Bulut, 4 saat süren ikna çalışmasının ardından çatıdan indirilmişti. Bulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Robin Hood İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (3)

17 25 aralıktaki gibi:

akpli olsaydı caza almazdı

0
4
yanıtYanıtla
sgsg:

ya memlketine döz maganda eşkıya

3
0
yanıtYanıtla
TC:

Hocam banka soumak günahmı? Bankalarda bir tür dolandırıcı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title