Haberler

Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er Açıklaması

Osmanlı’nın 600 sene boyunca birçok dil, din ve ırktan insanı adaletle yönettiğini ifade eden Türkiye Gazetesi köşe yazarı Rahim Er, şu anda ise tek bir Kürt meselesinin bile halledilemediğini söyledi.

Osmanlı'nın 600 sene boyunca birçok dil, din ve ırktan insanı adaletle yönettiğini ifade eden Türkiye Gazetesi köşe yazarı Rahim Er, şu anda ise tek bir Kürt meselesinin bile halledilemediğini söyledi.

Yazar Rahim Er, Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aşk-ı Nebi ve Son Gelişmeler Konferansı"nda Bursalılarla buluştu. İkinci Viyana kuşatmasından itibaren Türk milletinin aşağı doğru kaymaya başlayınca kendi içinde fitneler başladığını ifade eden Er, "Ruslar, Fransızlar, İngilizler ve diğerleri bizi birbirimize düşürdüler. 1970 yıllarda sağ-sol kavgalarını yaptırdıkları gibi, 80'li yıllarda da Türk Kürt kavgalarını başlattılar. 1900'lü yıllarda ise Türk ve Ermeni meselesi ortaya çıktı. Dış güçler, Ermenilere para ve ajan göndererek çeteler kurdurdular. 'Osmanlı sizin topraklarınızı işgal etti' diyerek yalan yanlış şeylerle düşmanlıklar ortaya çıkarttılar. Buna kanan Ermeniler de köyleri bastılar, insanlarımızı şehit etti. Devlet, tedbir olarak Van'dan, Bitlis'ten aldığı Ermeni vatandaşları Halep'e gönderdi. Kendi topraklarına göndererek oradaki kavgayı ve husumeti bitirmeyi hedefliyordu. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Çok kültürlülüğü idame ettirebilseydik. Onun için bizim çok kültürlülükten korkmamamız lazım. Osmanlı birçok dil, din, ırk ve tarikatı 600 sene adaletle bir arada tutmayı başardı. Biz ise din kardeşimiz olmasına rağmen bir tek Kürt unsurunu idare edemedik. Yarınlara dair büyük ufuklarımız olması gerekiyor" dedi.

Üniversite yıllarında kendi kulaklarıyla duyduğu 'Türklerin tarihi 1923 yılından başlıyor' ifadesinin çok yanlış olduğuna dikkat çeken Er, "Sen tarihini 1923 yılından başlatırsan, dayak yemekten, IMF'ye mahkum olmaktan kurtulamazsın. Senin tarihin, Allah'ın Resulüne vahyin geldiği andan başlar. Bir millet bir anda yok olmuyor. Onun yerine yeni bir millet gelmiyor. Devrine göre hanlık, sultanlık, padişahlık denmiş, şimdi ise cumhuriyet deniyor. Belki de 50 sene, 100 sene sonra başka bir rejim gelecek. Öyleyse devlet, millet, toprak, bayrak tektir. Sadece değişen rejimdir. Bu itibarla kendimizi, tarihimizi fakirleştirerek, budayarak yoksulluğa mahkum etmemiz gibi bir abese düşmememiz gerekir" diye konuştu.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİN DOĞUMU MİLLİ BAYRAM İLAN EDİLMELİ"

Peygamber Efendimizin doğum gününün milli bayram ilan edilmesini isteyen Er, şunları söyledi:

"Sevgili Peygamberimizin doğum günü birçok İslam ülkesinde milli bayram olarak kutlanıyor. Somali'de bile milli bayram. Türkiye de bu kutlu günü milli bayram ilan etmelidir".

Dinleyicilerle fotoğraf çekilen Er'e eski Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, rozet takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazetesi Rahim Er Merinos Viyana Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

title