Haberler

Şemdinli'nin 79 Yıllık Tarihinde Bir İlk

Güncelleme:

Çözüm süreciyle birlikte ilçe tarihinin 79 yıllık tarihinde ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bir heyet, sınır köylerini ziyaret ederek halkı bilgilendirdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin 79 yıllık tarihinde çözüm süreciyle birlikte ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bir heyet, sınır köylerini ziyaret ederek halkı bilgilendirdi.

Barış süreciyle birlikte bölgede huzur ortamının oluşmasını fırsat bilen Sosyal Güvenlik Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü, Kuzey Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu köyünde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından Beyyurdu köyü meydanında toplanan vatandaşlara yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Hakkari İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, maalesef şimdiye kadar buralara gelip vatandaşı bilgilendiremediklerini söyledi. İslamoğlu, "Vatandaşlarımıza haklarını ve izleyebilecekleri yolları bire bir anlatma imkanı bulamadık. Son zamanlarda gelişen huzur ortamıyla birlikte bu fırsatı yakaladık. İnşallah bundan sonra bizler görevimizin gereği vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Haklarını ve yasallaşan son zamanlardaki gelişmeleri bire bir anlatacağız" dedi.

İLÇEYE SGK BÜROSU AÇILACAK

Vatandaşa genel sağlık sigortası, tarım sigortası ve sevk yollukları ile ilgili bilgiler veren İslamoğlu, çok yakın bir zaman içinde Şemdinli ilçesine Sosyal Gevenlik Kurumu bürosu açarak vatandaşın hizmetine sunacaklarını müjdeledi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Beyyurdu köyünde ikamet eden Hamit Güney (68) isimli vatandaş ise, heyetin gelmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Şimdiye kadar kimse buraya gelip bizlere bu bilgileri sunmadı. Bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyoruz" diye belirtti.



Konur Köyü Muhtarı Cevdet Arıcı da, SGK heyetinin gelmesinin halkı mutlu ettiğini belirterek, "Birçok konuda bilgi sahibi değildik. Köylerde en çok sıkıntı çektiğimiz yeşil kartlarla ilgili detaylı bilgi sahibi olduk. Aldığımız bu bilgileri köy sakinlerine bizzat anlatacağız. İlk defa böyle bir bilgilendirme toplantısının olmasından dolayı çok memnunuz" dedi.

MUHTAR: BİR İLKİ YAŞADIK

Bağlar Köyü Muhtarı İmran Kaplan ise, bir ilk yaşadıklarını belirterek, "Yıllardan beridir ilk defa bizlere bu kadar detaylı bir bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Bilmediğimiz birçok halklarımızla ilgili bilgi aldık. Bunları halkımızla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantının ardından SGK heyeti ve davetliler için yer sofrasında yemek ikramı yapıldı.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Beyyurdu Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

Bakmadan Geçme

5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slovenya Filistin'i tanıdı mı? İşte Filistin'i tanıyan son ülkeler İtalya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya Türkiye hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayramda bankalar açık mı? Kurban bayramında bankalar kapalı mı 2024? Arda Güler neden yok? İtalya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? Avusturya Sırbistan maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Avusturya Sırbistan maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Kutsal Damacana 5 ne zaman çıkacak? #129300
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500

Yorumlar (15)

islam oglu Mobil-ANDROID:

boşuna ugrasmayin artik kurtlerden akp ye oy yok

17
8
yanıtYanıtla
dadaş:

====MHP bozkurt==== isimli arkadaş merhaba. . . gardaş bende MHP liyim ama akp nin bu yaptığında yanlış görmedim. . . biz büyük türkiyeyiz edirneden karsa. . . . hepimiz millet olarak canız cananız. . . . yakınlık uzaklık fark etmez kürt türk laz çerkez bin yıllık kardeşiz. . . . . vede kıyamete dek öle kalacağız. . . . Allahın izniyle. . . .

22
3
yanıtYanıtla
oktayMobil-ANDROID:

kürtlerin bu misafir perverlik lerine hastayım

23
1
yanıtYanıtla
CihanMobil-ANDROID:

Yuh ya... Provokasyona bak... İlk defa ayak basmış gibi haber... Oda bizden... PKK ise komünist... fark var... Kürtleri, PKK ile karıştırmayın... PKK yahudi, ermeni.. ne ararsan var... Kürtler yğun olarak Müslüman... Ezanı, Bayramı, El öpmeyi, Ahlakı bilir... Kürt sorunu var diyen Vatan hainidir... ÇÜNKÜ YÖNETİM SORUNU VAR !!!

11
10
yanıtYanıtla
emekli hasan:

yahu bu bölgelerdeki insanları amazonda yeni keşfedilen kabileler gibi göstermeyin. hakkarinin sınır köylerinde yaşayanlar kaçakçılık sayesinde köşeyi dönen, istanbulda ankarada dünya kadar gayrimenkule sahip insanlardır. onların sahip oldukları parayı biz hayal edemiyoruz.

8
5
yanıtYanıtla
mhp boz kurtMobil-ANDROID:

bunu da sadece akp hükümeti yapar malum yakınlık var

1
9
yanıtYanıtla
arif zerey:

çok güzel allah milletimize b, rliği nasip etsin bizde o günleri görelim

9
1
yanıtYanıtla
arif zerer:

inşallah barış süreci akimete uğramaz vatan bütünlüğünü korur

7
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ŞİMDİYE KADAR NERELERDEYMİŞLER

3
4
yanıtYanıtla
vatan sever:

güzel kardeşlerim orada askerlik yaptım koruyucu köylülerle üs bölgelerinde çok yemek yedim inşallah ülkemiz doğusuyla batısıyla hep bir olacak inşallah tarihimizde olduğu gibi hep kardeş olacagız türkiyemizi işte o zaman kimse tutamaz bu ortamın güzelliklerini bizlere tattıran sayın cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler rabbim onun yar ve yardımcısı olsun

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title