Haberler

Özcan: "Cumhurbaşkanı İle Görüşmemizin Özel Bir Nedeni Yoktu''

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, İki Ayda Bir Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Görüşerek Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdiklerini Söyledi.

CHP tarafından TBMM'ye verilen soru önergesinde türbana izin verilen üniversitelerin bütçesinde artış olduğu konusu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Öyle bir şey olamaz. Bütçeler henüz hazırlanmadı" dedi.

Alparslan Üniversitesinin 2010- 2011 Akademik Yılı açılışına ve Rektörler İstişare toplantısına katılmak üzere Muş'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin Cumhurbaşkanı ile görüşmeleri ile ilgili sorusuna YÖK Başkanı Özcan; "Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz mutap bir görüşmeydi. İki ayda bir hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakanla toplantı yapıyoruz. Geçen dönemlerde ne yaptığımızı ve önümüzdeki dönemlerde neler yapacağımız hakkındaki planlarımızı anlatıyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yani öyle mutap bir toplantıydı. Hiçbir özel tarafı yoktu. Biz türban konusunda konuşmayacağımızı daha önceden anlatmıştık" diye konuştu.

CHP tarafından TBMM'ye verilen soru önergesinde türbana izin verilen üniversitelerin bütçesinde artış olduğu konusu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan şunları söyledi:

"Bu konuda en garip duyduğum haberlerden biriside bu olmalı. Burada rektörlerimiz var. Bu soruyu onlara da sorabilirsiniz. Bütçelerimizde daha yeni bağlanmak üzere. Öyle bir şey söz konusu değil. Şaka bir tarafa öyle bir şey olamazda. Ama bütçenin belli para metreleri değişkenlere bağlı olarak tayin edilmesi konusu halen bizim konuştuğumuz bir şey. İnşallah yakında öğrenci sayısı öğretim üyesi sayısı araştırmalardan elde ettikleri gelirler gibi bazen faktörleri para metrelerini baz alarak o bütçe tayin işini doğru düzgün yapmak istiyoruz. Öyle bir ciddi sorunumuz var."

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan daha sonra üniversitenin akademik yılı açılış törenie katıldı. YÖK Başkanı Özcan bugün saat 20.00'da basına kapalı olarak rektörler istişare toplantısına katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title