Haberler

Otomobile açılan ateşten ölen Rabia'nın annesi: Olan kızıma oldu, bunların Rabia'mla ne işleri vardı?

Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde otomobile ateş açılması sonucu Rabia Çerçi'nin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl 4 Eylül gece yarısı pompalı tüfekle açılan ateş sonucu park halindeki bir otomobilde bulunan bir çocuk annesi Rabia Çerçi yaşamını yitirdi. Araçta bulunan Nazif Genç ise başından hafif yaralandı. Katil zanlısı Hasan Hüseyin Demir, bir akrabasının tavsiyesiyle polise teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Hasan Hüseyin Demir, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

DAVANIN İLK DURUŞMASI YAPILDI

Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanık Hasan Hüseyin Demir hakkında Rabia Çerçi'ye karşı 'olası kastla öldürme', Nazif Genç'e karşı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan iddianame hazırlandı. Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianamenin kabul edilmesinin ardından olayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Hüseyin Demir ile başka bir suçtan tutuklu olan şikayetçi Nazif Genç, Alanya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılırken, vefat eden Rabia Çerçi'nin annesiyle, tarafların avukatları ile tanık olarak çağrılan Abdullah Yılmaz ve Osman Okudan salonda hazır bulundu, Ece Emine Yaman ise gelmedi.

SOPA GİBİ UZATILAN TÜFEK ATEŞ ALDI

Duruşmada ifade veren sanık Hasan Hüseyin Demir, olayın sebebinin bir süre evinde kalan ve kız arkadaşı olan Ece Emine Yaman olduğunu belirterek "Olayın olduğu gece Ece, telefon açarak Nafiz'le eşyalarını almaya geleceğini söyledi. Onları bekledim ama gelmediler. Otomobille dolaşırken, Nafiz ve Ece'yle başka bir araçta karşılaştım. Nafiz'le tartıştık, onlara evden uzak durmalarını söyledim. Aradan bir süre geçince annem aradı, Ece'nin geldiğini ve ortalığı ayağa kaldırdığını söyledi. Ben de hemen eve geldim. Nafiz'in otomobilini gördüm.Nafiz'in aracına gittim, kendisiyle tartıştık. Bana küfretti. Tüfeği omzunun üzerinden kafasının yanına doğru sopa gibi uzattım. Bu sırada Nafiz eliyle tüfeği itince, tüfek ateş aldı. Nafiz hemen aracıyla uzaklaştı" dedi.

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM'

Kendisinin otomobilde Rabia Çerçi'yi hiç görmediğini anlatan Hasan Hüseyin Demir, "Olay zaten gece yarısı olmuştu ve her taraf karanlıktı. Ben arabada Nafiz'den başka hiç kimseyi görmedim. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm. Benim asla bir insanı öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Üstelik ölen Rabia Çerçi'yi de hiç tanımıyorum. Vicdan azabı çekiyorum" diye konuştu.

'RABİA ARKA KOLTUKTA OTURUYORDU'

Olay sırasından otomobilde bulunan Nafiz Genç de verdiği ifadede Hasan Hüseyin Demir'le Ece Emine Yaman nedeniyle telefonda konuştuklarını, o gece Ece'nin eşyalarını almaya gittiklerini anlatarak, "Ben Hasan Hüseyin Demir'i tanımam. Aracımla Ece'nin eşyalarını almaya gittik. Araçta Rabia da vardı, arka koltukta oturuyordu. Hasan Hüseyin Demir, evin yanında otomobilde otururken, bizim yanımıza geldi. Tüfeği kafama dayadı, ben ittirince kasıtlı bir şekilde tetiğe bastı. Şikayetçiyim" dedi.

"BEN BURADAKİ ŞAHISLARIN HİÇBİRİNİ TANIMAM"

Olayda ölen Rabia Genç'in annesi Ümit Cava, son 4-5 gündür kızının eve gelmediğini ve Nafiz ve Ece'yle gittiğini anlattı. Ece Yaman'ın olayın bu raddeye geleceğini bile bile Hasan Hüseyin Demir ve Nafiz Genç'i bir araya getirdiğini savunan Ümit Cava, "Ben buradaki şahısların hiçbirini tanımam. Hasan Hüseyin Demir ve Nafiz Genç birbirlerini tanımadıklarını söylüyorlar ama tanıyorlar. Ece'den dolayı tanıyorlar. Bunların Rabia'mla ne işleri vardı?" dedi.

DAVANIN EN ÖNEMLİ KADIN TANIĞI DURUŞMAYA GELMEDİ

Davada tanık olarak görünen ve duruşmaya gelmeyen Ece Emine Yaman hakkında zorla getirilme kararı veren mahkeme; duruşmayı dosyadaki eksiklerin giderilmesi için erteledi. Avukat Sevda Ünlü de olayda 19 yaşında genç bir kadının öldüğünü anlatarak, "Davanın takipçisiyiz. Tüm Türkiye'nin desteğini esirgememesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Yılmaz Hüseyin Demir Emine Yaman Manavgat Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title