Haberler

Otizme Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

SİVAS'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

SİVAS'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinleri kapsamında Sivas'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Otizm'e dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sağlık İl Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli katıldı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplanan yaklaşık 100 kişi ellerinde 'Otizm eksiklik değil farklılıktır', 'Otizmin farkındayız, onların yanındayız', 'Otizm'i soyutlama, yaşam haklarını engelleme' yazılı pankart ve dövizlerle otizm hastalarına destek verdi. Yürüyüş İnönü Bulvarı üzerinde devam ederek tekrar müze bahçesinde sona erdi. Yürüyüşe cadde üzerinde bulunan Suriyeli çocuklar da destek verdi.

Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, "Devletimizin otizm konusunda gerek eğitim kurumlarının yeniden düzenlenmesi, gerek toplumun bilinçlendirilmesi noktasında çeşitli etkinleri ve faaliyetleri var. Devletimiz bu konuya çok hassas yaklaşıyor. Otizmi bir eksiklik olarak değil bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Bu farklılığın gerektirdiği yaşam koşullarını da devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise otizmin artık toplumun yakından tanıdığı bir hastalık olduğunu belirterek, otizme farkındalık oluşturmak için farklı eğitim ve etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeliz Yıldızhan Levent Sağlam Sivas Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title