Haberler

OSMANİYE Yaralı sokak kedisinin patisi ampute edildi

Güncelleme:

Yaralı sokak kedisinin patisi ampute edildiOSMANİYE'de bir hayvansever tarafından bulunan yaralı sokak kedisinin sol arka patisi, ampute edildi.

Yaralı sokak kedisinin patisi ampute edildi

OSMANİYE'de bir hayvansever tarafından bulunan yaralı sokak kedisinin sol arka patisi, ampute edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Öğrencisi Ezgi Eser (23), merkeze bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde sokak hayvanlarını beslediği sırada, sol arka patisi yaralı bir kediye rastladı. Eser, kedinin tedavisi için hemen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği ile irtibata geçti. İhbar üzerine HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, ivedi bir şekilde kediyi olduğu yerden aracıyla arak, tedavisi için gereken tüm müdahaleyi HAYTAP Tedavi Sistemi bünyesinde gerçekleştirdi. Uzun zaman açık yara ile yaşam mücadelesi vermiş olan ve çok parçalı kırık tespit edilen kedinin patisi ameliyatla ampute edildi.

'BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU'

1 yaşında olduğu tahmin edilen dişi kedinin yapılan muayenesinde tarsal kemikte birçok parçalı kırık tespit edildiğini belirten Laçinbala, "Ampute etmekten başka çaremiz yoktu. Ancak ileriki günlerde 3D yazıcı ile protez bacak yapma ihtimalinden dolayı yaralı bacağı kurtarabildiğimiz en uç noktadan kestik. Muz kabuğu şeklinde açmış olduğumuz kas ve deri bütünlüğünü tarsal kemiğin boyun kısmından kestiğimiz bölgeyi saracak şekilde tekrar birleştirerek kas ve deri bütünlüğünü sağladık. Bu halde yaşaması mucize, çok güçlü bir kediymiş. Uzun zaman açık bir yara ile yaşam mücadelesi vermiş artık kasları bitmişti ve uyuz etkenine rastladık. Muhtemelen iç parazitleri de vardı diye tahmin ediyorum. Yapmış olduğum ağız ve diş muayenesinde herhangi bir çürük veya enfeksiyon göremedim. Operasyon sonunda paraziter yönden de gerekli müdahaleleri yaptık. Tedavisinin ardından protez bacakla alakalı çalışmaları planlamaktayız" dedi.

HAYTAP'a teşekkür eden Ezgi Eser ise bundan sonraki süreçte kedinin geri kalan yaşamına destek olacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Çakmak Mahallesi Osmaniye Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title