Haberler

Osman Pamukoğlu, IŞİD'in Nasıl Yok Edileceğini Anlattı

Güncelleme:

Pamukoğlu, Kobani'de YPG güçleri ile çatışan IŞİD'in yok edilmesi için Türkiye sınırında 40-50 kilometre kadar içeri girilmesi gerektiğini belirtti.

HABERLER.com / OLGUN KIZILTEPE Son dönmelerde yaptığı eylemlerle dünyanın gündemine oturan IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hızlı ilerleyişi başta Türkiye olmak olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerini tedirgin etti. Kürt kenti Kobani'yi kuşatma altına alan IŞİD, ABD ve koalisyon güçleri hava saldırıları ile püskürtülmeye çalışılıyor.

Dün akşam Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunumuyla ekrana gelen "Halkın Arenası" programında Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve IŞİD masaya yatırıldı. Program konuklarından Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, kanlı eylemleriyle gündeme gelen örgüt hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu.

IŞİD NASIL ORTAYA ÇIKTI?

IŞİD'in tarihi ve kuruluşu hakkında bilgi veren Pamukoğlu "Körfez harbinde Saddam klasik ordusunu ABD ve koalisyon güçlerine karşı kullandı. Bir ordusu daha vardı. Cumhuriyet muhafızları. O dönemde de hiç savunmuyorlar diye eleştirilmişti bu ordu. Nereden bunun generallaeri diyorlardı. İşte şimdiki IŞİD o. Bu mayaya her yerden insanlar katıldı" dedi.

"NEREYE NASIL SALDIRACAKLARINI BİLİYORLAR"

IŞİD'in bugünkü saldırılarında stratejik davrandığını belirten Pamukoğlu "Nereye nasıl saldıracaklarını biliyorlar. Mesela Kobani'nin etrafında 396 köyü 1 ayda ele geçirdiler. Bu örgüt Cumhuriyet Muhafızları... 2003 yılında ortaya çıktılar. 2004 yılında Şiilerin en kutsal mabedini vurdular" şeklinde konuştu.

"BİRKAÇ TANE TUGAYLA YOK EDEMEZSİNİZ"

Asker kökenli bir parti lideri olan Pamukoğlu, IŞİD'in nasıl yok edileceğine ilişkin soruya da "Sınırımızı hayal edin. IŞİD'le temas etmek için bu sınırlardan 40-50 kilometre içeri girmemiz lazım. Bunu siz birkaç tane tugayla yapamazsınız. 30-40 bin askerle bu iş olmaz. Bütün dünya bu işin üzerine eğilecek. İttifak yapmadan IŞİD'i yok etmek mümkün değil. IŞİD'in bölgede ciddi bir halk tabanı var. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Osman Pamukoğlu Türkiye Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (69)

Laftan Anlamaz:

Arkadaşlar. . Birisi, niye Işid''i yok etmemiz gerektiğine beni ikna edebilir mi? Ortadoğuda bir ton örgüt var. En tehlikelisi PKK. . PKK''yı pataklayan tek örgüt Işid. . Bu durumda Işid''i niye yok etmeye çalışıyoruz? Birisi beni ikna etsin

71
4
yanıtYanıtla
SONUNA KADAR HEPAR:

VATAN SEVGİSİNDEN TEK ŞÜPHE ETMEDİĞİM LİDER OSMAN PAMUKOĞLU DUR

21
41
yanıtYanıtla
SELÇIK:

müslümanlara zulüm bitmedikçe ışid gibi örgütler bitmeyecektir umarım ışid de bitmez birlerini yerle bizimlede uğraşamazlar

47
2
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

ben demedimi isid saddamin eski askerleri abd''ile alakalari yok inanmayanlara kanit olsun bu haber

45
1
yanıtYanıtla
AZAT:

he yaw bu adam PKK yide bitirmişti

16
26
yanıtYanıtla
erdem:

ben askere les toplatmam. hatirladinizmi pkk lilar

36
3
yanıtYanıtla
a plus:

Aceleniz ne bu kadar, önce ışit şu pkk yı yok etsin daha sonra hal çaresine bakarız

34
2
yanıtYanıtla
mhp:

sen niye pkk yi bitiremedin senelerce görev yaptın doğuda onların elindeki silahlar işidinki kadar ağır değildi salma komutan

7
27
yanıtYanıtla
erdal:

BIRAKIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ . . :)))

7
25
yanıtYanıtla
Murat MADUNER:

Çok sallıyorsun PAMUKOĞLU Osman, Tespit uzmanı mı? oldun. . .

4
22
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title