Haberler

Osman Baydemir'in Sözleri Meclis'i Gerdi

Güncelleme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in olağanüstü toplantıda yaptığı konuşma, Meclis'te gergin anlara sebep oldu.

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı. Hükümet adına konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından kürsüye çıkan HDP'li vekil Osman Baydemir, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

"VEKİLLİKLERİMİZ ASKERE, POLİSE, GERİLLAYA KURBAN OLSUN"

Baydemir konuşmasında, "Benim ve bütün vekillerimizin vekillikleri bir askerin, polisin, gerilla ve sivilin canına kurban olsun" ifadelerini kullanınca Meclis'te gergin anlar yaşandı.

İlgili Haberler

İşte Baydemir'in tartışma yaratan o sözleri:

"Tek başına iktidar olma uğruna, fidanlar, canlar toprağa gömülüyor. Herbirinizin iktidarı, herbirimizin iktidarı, isterseniz kardeşliğime inanın, isterseniz inanmayın, beni de sizi de yaratan Rab'bim şahittir ki, bütün dünya iktidarları, benim ve arkadaşlarımın vekilliği, bin kere bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin yaşam hakkına binlerce kez kurban olsun. Mizliyle yanıt vermekle hiçbir sorunu çözemeyeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Baydemir Bülent Arınç Şafak Pavey Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

500

Yorumlar (668)

Angaralı:

Yav devlet ne yapsın?vekilin biri korucuları tehdıt edıyor,bırı polis tokatlıyor,biri silah kuryeligi yapıyor,biri üniformalı askere kimlik soruyor,birı tükrükle boguyor bütün Türkleri yani demokrasiyi insan haklarıni birileri bunlara yanliş anlatmiş,,,,

10
288
yanıtYanıtla
Kürt:

Şiddeti lanetleyenler şiddetin ta kendisi. Git bu Konuşmayı Dağdaki meclisinde yap. Kardeşliğe Suikasti siz o iki askeri uykusunda infaz ederek suikast yaptınız. Masal anlatma ben de Kürtüm, Terörün her türlüsünü lânetliyoruz.

11
281
yanıtYanıtla
cemil:

helal sana osman baydemir büyüksün. biz kimin savas kimin barış isteğini çok iyi biliyoruz.

164
93
yanıtYanıtla
akıllı olun:

Bütün dünya gördüki barışı istemeyen kürtler oldu askerlerimizi şehit ediyorlar, türkiyenin yer yerinde bozgunculuk yapıyorlar yakıp yıkıyorlar. Tek çare türk devletlerinden 5 milyon uygur türklerinden, 5 milyon özbek türklerinden, 5 milyon Türkmenistan türklerinden, 5 milyon kırım türklerinden alıp güneydoğuya yerşeltirsin bakalım ne oluyor o zaman. Dünya yaratıldı yaratılalı her sorunun bir çözümü vardır. :) :)

186
12
yanıtYanıtla
gerçek:

senin allahına kurban

182
12
yanıtYanıtla
GERÇEKCİ:

YOLLARA MAYIN DÖŞERKEN NERDEYDİNİZ İNANIRMI BU MİLLET SİZE, HİKAYESİNİZ. . . . . . . . . . . . . .

29
162
yanıtYanıtla
İŞTE BU !!!!!:

SANA HELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLL OLSUNNNNN !!!

105
56
yanıtYanıtla
.................:

Ben şahsım adına Kürtlerle kardeşligş asla ve asla kabul etmem, Çünkü pis yüzlerini herkes yeniden görmüştür. Sıkıştıgı zaman Allah diyen, sıkıştıgı zaman aman dileyen bir azınlık kardeş olarak kabul edilemez. Dün konustuklarını bugün yok sayıyorlar. inkar ikiyüzlülük almış başını gidiyor. nankör adi insan müsveddeleri. Askere, Polise, Müslüman olan birine silah sıkanlar şimdi mecliste kardeşlik nidaları atıyor. bunları konuşturan devlet siyaset adamları ne yapıyor acaba.

9
140
yanıtYanıtla
Kara:

O mecliste o kadar başı boş varki ülkesine hiç faydası olmayan senin eline su bile dökemez adam gibi adam doğru söylüyor

6
135
yanıtYanıtla
ZAFER:

Bu sayfalarda görevlendirilmiş Hdpliler beğeni hilesi yapıyor alayı ermeni

51
90
yanıtYanıtla
Tüm 668 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title