Haberler

'Ortada Ya İhmal Ya da Kasıt Var'

Nurettin Demirtaş'ın Avukatı Faruk Duran, 30 Kasım'da Nurettin Demirtaş'la İlgili Yakalama Kaydı Olup Olmadığına İlişkin Pasaport Şube Müdürlüğü'nde Başvuruda Bulunduğunu Söyleyerek Açıklama Yaptı.

Nurettin Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran, 30 Kasım'da Nurettin Demirtaş'la ilgili yakalama kaydı olup olmadığına ilişkin Pasaport Şube Müdürlüğü'nde başvuruda bulunduklarını ancak böyle bir kaydın olmadığı bilgisini aldıklarını söyledi. Duran "Oysa 27 Kasım'da yakalama çıkmış ancak bize söylenmedi. Bunda ya ihmal yada kasıt var" dedi.

ANKA'ya açıklamada bulunan Duran, Demirtaş'ın Jandarma İl Komutanlığına götürüldüğünü belirtti. Duran, "Biz, DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Van Milletvekili Fatma Kurtulan ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız'la Jandarma İl Komutanlığında Nurettin Bey'le görüşmek için bekliyoruz ve bugün görüşeceğiz" diye konuştu.

Duran, konuşmasında şunları söyledi:

"Biz 30 Kasım'da yakalama kararı olup olmadığına bakmak için Pasaport Şube Müdürlüğüne gittik ve böyle bir kararın olmadığı cevabını aldık. Ancak sonradan öğrendik ki 27 Kasım'da böyle bir karar çıkmış. Bunun ihmalden mi yoksa kasıttan mı kaynaklandığı konusunda kafamda soru işaretleri var. Yakalama kararı Demirtaş'ın Türkiye'ye gelişine göre ayarlanmış gibi görünüyor."

Duran, Demirtaş'ın kendi isteğiyle ülkesine döndüğünü ve bu tür bir uygulamayı gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Duran, Demirtaş'ın savcılığa yarın çıkartılmasını beklediklerini kaydetti.

(ANKA)

(OLC/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title