Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Anti balaka grubunun Bangui'deki saldırısında 4 kişi öldü Grup, Cumhurbaşkanı Samba Panza’nın görüşme talebini geri çevirdi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğu Hıristiyanlardan oluşan Anti-Balaka grubunun başkent Bangui'de düzenlediği saldırıda 4 kişi öldü.

Yerel yetkililer, el bombası ve otomatik silahlarla Bangui'nin Ouango mahallesine saldıran Anti-balaka grubunun 4 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Anti-balaka ise mevcut hükümetin bölgede görevlendirdiği Orta Afrika Silahlı Güçleri'ne (FACA) bağlı bir grup gence karşı kendilerini savunduklarını iddia etti.

Saldırıdan birkaç saat sonra BM Barış Gücü'nün (MINUSCA) bir Anti-balaka liderinin silahsızlanması için başkentte operasyon düzenlemesi üzerine grup ve askerler arasında çatışma çıktı.

Ağır silahların kullanıldığı çatışma bölgesinde yaşayanlar, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Ouango sakinleri, bölgede yağmalama ve soygun girişimlerini çoğaltan Anti-balaka grubunun bu eylemleri nedeniyle mahallede yaşamanın zorlaştığını belirtiyor. Mahalle sakini Prosper Ndengou, Anti-balaka'nın geçiş dönemi Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza'nın istifa etmesi için uğraştıkları değerlendirmesinde bulundu.

Anti-balaka, Catherine Samba-Panza'nın görüşme teklifini geri çevirdi-

Anti-balaka sözcüsü Igor Lamaka, "Catherine Samba-Panza, hem bize karşı mücadele etmeleri için silahlı güçler gönderiyor hem de diyalog için bizimle görüşmek istiyor. Bu mantıksız" ifadesini kullandı.

Orta Afrika Cumhuriyeti Başbakanı Mahamat Kamoun, geçen hafta Samba-Panza'nın geçiş dönemini sakin ve ülkedeki siyasi krizi sonlandırmak için kararlı olduğunu göstermek adına ulusun bütün güçleriyle görüşeceğini açıklamıştı. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title