Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Güncelleme:

Afrika Birliği, Bangui'de "savaş sonrası yeniden yapılandırma ve kalkınma" çalışması başlattı.

Afrika Birliği, Orta Afrika Cumhuriyet'nde "savaş sonrası yeniden yapılandırma ve kalkınma" çalışması başlatıldığını açıkladı.

Afrika Birliği Siyasi İşler Komisyonu Temsilcisi Mamadou Dia, çalışma grubuna Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Toussaint Kombo Doudou'nun başkanlık ettiğini, çalışmanın ülkede seçimler, ulusal uzlaşma, yeni anayasada değişiklikler, adalet ve insan hakları, insani krizler, kamu alanında reform, bölgesel ekonomi toplulukları ve kuruluşları konularına odaklanacağını belirtti.

Başkent Bangui'deki pilot gruba destek veren Dia, çalışmada proje ve programların finansmanı için kaynak sağlayacak ulusal ortakların rolü üzerinde durarak savaş sonrası yeniden yapılanma programını hayata geçirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Doudou da çalışma grubunun Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kalkınma ve ilerlemeye yönelmesini sağlayacağını belirtti.

Afrika Birliği, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden sonra birlik üyesi Somali, Gine Bissau, Güney Sudan, Sierra Leone, Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Fildişi Sahili'nde de benzer girişimler hedefliyor. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title