Haberler

Örnek Projeden 25 Bin Öğrenci Yararlandı

Mobil Eğitim Sağlık ve Kültür MOBEKAP Projesi'nin dönem sonu kapanış töreni yapıldı.

Mobil Eğitim Sağlık ve Kültür MOBEKAP Projesi'nin dönem sonu kapanış töreni yapıldı.

İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülen, SANKO Okulları, Özel Primer Hastanesi ile Özel Güney Eğitim Kurumları'nın katkıda bulunduğu proje kapsamında 9 ilçeye bağlı 85 köyde toplam 25 bin 642 öğrenci ve köyde yaşayan vatandaşlara sağlık, eğitim gibi birçok alanda hizmet ulaştırıldı.

Nizip'in Altındağ Köyü'nde gerçekleşen törene, Gaziantep Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban, Mehmet Taşdöğen, Mustafa Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Çelep, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Cafer Yılmaz, Mobil Eğitim TIR'ının öğrenci ve köyde yaşayan vatandaşlara önemli hizmetler götürdüğünü söyleyerek, "MOBEKAP kapsamında 9 ilçeye bağlı 85 köyde toplamda 25 bin 642 öğrenciye ve bir o kadar da köy halkına ulaşılmıştır. İlgili yerlerin Aile Hekimleri tarafından çocuk aşılarının taraması yapılarak aşısı olmayanların aşıları tamamlanmıştır. Gidilen okullardaki öğrencilerin tamamı sağlık taramasından geçirilerek çocukların gelişimi kontrol edilmiştir. İlk yardım ve hijyen eğitimi verildi. 25 bin 642 öğrenciye kişisel bakım ürünleri hediye edildi. Tüm öğrencilere SBS deneme sınavı eğitim dökümanı ve kırtasiye malzemeleri ile ihtiyaç doğrultusunda mini kütüphane kurulmuştur. Proje kapsamında gidilen tüm okullarda dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına 27-31 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara'ya gezi düzenlenmiştir. İlçe merkezlerinde kan bağışının önemi vurgulanarak kan bağışlama çadırı kurularak gönüllülerden kan bağışları alınmıştır. Bu ve bunun gibi önemli birçok alanda Mobil Eğitim TIR'ımız ile birlikte çeşitli faaliyetlerde bulunduk" dedi.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise Cafer Yılmaz ve ekibine teşekkür ederek, Mobil Eğitim TIR'ının çok faydalı işler yaptığını belirtti.

Konuşmaların ardından keman ve tiyatro gösterileri yapılarak davetlilere müzik ziyafeti de yaşatıldı. Programın ardından görevliler Mobil Eğitim TIR'ında çocuklara yönelik çeşitli eğitim ve sağlık taramasında bulundular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Cafer Yılmaz Gaziantep Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title