Haberler

Orgeneral Akar, ABD Genelkurmay Başkanı ile Görüşecek

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford ile yarın bir araya gelecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, yarın Orgeneral Akar'ı Genelkurmay Başkanlığı Karargahında ziyaret edecek.

YÜKSEK TANSİYONDAN KRİTİK GÖRÜŞME

Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra İran-Suudi Arabistan gerginliği nedeniyle Ortadoğu'da tansiyonun iyice yükseldiği bir dönemde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford yarın Ankara'ya gelecek.

İNCİRLİK'E GİTME İHTİMALİ BULUNUYOR

Orgeneral Dunford resmi temaslarına ise çarşamba günü başlayacak. Genelkurmay Karargahı'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la bir araya gelecek olan Orgeneral Dunford'un, karargahta diğer Türk askeri yetkilileri ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la da görüşmesi bekleniyor.

Dunford'un Türkiye ziyareti sırasında İncirlik'e gitme ihtimalinin de bulunduğu ileri sürüldü.

GÜNDEM OLDUKÇA YOĞUN

Amerikalı komutanın temaslarında Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile IŞİD'le mücadelenin yanı sıra İran-Suudi Arabistan gerginliği nedeniyle Ortadoğu'da oluşan kritik ortam ele alınacak.

RUSYA GERGİNLİĞİ MASAYA GELECEK

24 Kasım'da Rusya'ya ait SU 24 tipi savaş uçağının düşürülmesinden sonra başlayan Türkiye-Rusya gerginliğinin ABD liderliğindeki koalisyon gücünün IŞİD'le mücadeleye olumsuz yansımasının da gündeme gelmesi öngörülüyor.

TÜRKİYE IŞİD'E MÜDAHALE EDEMİYOR

Rusya'nın Suriye üzerinde uçacak Türk savaş uçaklarına yönelik tehditkar açıklamaları nedeniyle 24 Kasım'dan bu yana Türk savaş uçakları Suriye üzerinde IŞİD'e yönelik hava taarruzlarına katılamıyor.

BAŞİKA VE PYD KRİTİK MADDELER

Türkiye'nin başta Başika kampı olmak üzere Irak'taki askeri varlığı nedeniyle Ankara-Bağdat arasında krize neden olan gelişmeler ve Suriye'de Türkiye'nin hassasiyet gösterdiği sınırdaki Azez-Cerablus hattında IŞİD'e yönelik taarruzlarda PYD'nin silahlı gücü YPG'nin Fırat'ın batısına geçme girişimleri de konuşulacak konular arasında yer alıyor.

MUSUL OPERASYONU KONUŞULACAK

Fırat üzerinde Cerablus'un güneydoğusunda yer alan stratejik açıdan kritik öneme sahip Teşrin Barajı'nın, içinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nce (SDG) IŞİD'ten geri alınmasına ABD liderliğindeki koalisyon güçleri hava taarruzlarıyla destek vermişti.

Temaslarda Musul'un IŞİD'ten geri alınması için planlanan askeri harekatın da konuşulması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hulusi Akar Dünya Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (11)

TÜRK ASKERİ:

TÜRK ASKERİNE ÇUVAL GEÇİRENLERİN DOSTU TÜRK DÜŞMANIDIR BOP TAŞERONUDUR

18
5
yanıtYanıtla
....:

SURİYEDE ÜÇAMIYORUZ . . . . EGEDE UÇAMIYORUZ . . . . ÜLKEMİ DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ DÜRÜMA BAKIN . . . . BECERİKSİZ POLİTİKACILAR YÜZÜNDEN BİR DAHA KURTULUŞ SAVAŞI VERİCEZ. . .

9
11
yanıtYanıtla
.......:

şuna emin olki birşeyler kötü gitseydi zaten kimse türkiyeyle uğraşmazdı demekki türkiye doğru yolda büyüyor ve büyürken içte de dışta da ayak bağı çok olur

yanıt3
yanıt4
Upss:

Efendisi ile görüşmüş normal, doğal

6
8
yanıtYanıtla
antipkk:

Türkiye NATO Üyesi olduguna göre Putinle görüsecek degil herhalde?

yanıt7
yanıt2
Oz:

ANTİPKK: Nato nedir? ABD nin avrupayı bağladığı zincir. Nato üyesiymiş de filanda! bu içinize su mu serpiyor yani?

yanıt1
yanıt0
ben:

efendi biziz burda ki ayagimiza kadar geliyor amerika genel kurmay baskani oylemi degilmi . . .

yanıt0
yanıt0
................:

sallahy

0
0
yanıtYanıtla
erdem:

abd yi sevmiyoruz. . onlarda bizi sevmez. . ama biribirimize mecburuz. . artık suriyeye girecez galiba. .

0
0
yanıtYanıtla
..........:

sellem

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title