Haberler

Ordu'da Riskli Binaların Tespiti İçin Yapılan Denetimlerde Şaşırtıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki riskli binaların durumu ortaya çıktı. Yapılan taramada, binlerce yapının tehlike altında olduğu belirlendi ve risk raporu oluşturuldu. Başkan Güler, vatandaş müdahalesiyle risk oluşturan binaların sayısının fazla olduğunu ifade etti. Kentel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılacağı belirtildi.

Ordu'da riskli binaların tespiti için yapılan denetimlerde 9 bin 86 yapının tehlike altında olduğu belirlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in talimatıyla 2 yıldır sürdürülen ve aralarında inşaat mühendisleri ve teknikerlerinin yer aldığı 16 ekibin, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bina taraması yaptığı belirtildi.

Açıklamada, 47 bin 42 yapının bulunduğu bu ilçelerde 13 bin 187 binanın raporunun çıkarıldığı kaydedilerek, "Oluşturulan risk raporuna göre 9 bin 86 yapının vatandaş müdahalesi sonucu muhtemel bir afet durumunda tehlike altında olduğu belirlendi. Tehlike altında olan ve risk taşıyan binalarda taşıyıcı kolon ve kirişlerin tahrip edildiği, kırıldığı, delindiği veya binaların yapıldıktan sonra taşıyıcı kolonların sonradan eklendiği, birçok binada ise taşıyıcı demirlerin korozyona uğradığı tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Başkan Güler, incelenen çoğu binanın vatandaşlar tarafından yapılan müdahalelerle risk oluşturduğunu aktardı.

Güler, binaları tek tek kontrol ettiklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Kaçak kiriş kesilmiş mi, kolon kesilmiş mi, bunlara bakıyoruz. Maalesef hoş olmayan durumlarla karşılaştık. Binalarımızın büyük bir kısmı 2000 yılı öncesi deprem yönetmeliği çıkmadan yapılmış. Bunlar riskli binalar ve bu binaların kolon ve kirişleri ile oynanmış. Deprem hiç kimseyi tanımaz, hata da affetmez. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu risk sadece Altınordu'da değil, Fatsa'da, Ünye'de de rastladık bu duruma. Diğer ilçelerimizde de çalışmalarımız yapılacak, inşallah oralarda böyle bir durumla karşılaşmayız."

Altınordu, Fatsa ve Ünye'de 47 bini aşkın bina olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:

"Gözlemlediğimiz binaların sayısı 13 bin 187. Son deprem yönetmeliğine göre uygun olmayan bina sayısı ise 9 bin 86. Bunlar içerisinde taşıcıyı sistemine müdahale edilen bina 204. Yani 204 bina kesin olarak sıkıntılı. Bunun için çok ciddi bir şekilde tedbir almamız gerekiyor. Çalışmalarımız bu sebeple tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle deprem yönetmeliği öncesi birçok binanın bulunduğu Altınordu ilçesindeki Taşbaşı Mahallesi. Çok dikkatli olmamız lazım. Hem kentsel dönüşüm hem şehircilik açısından çok dikkatli olmamız lazım."

Güler, denetimlerin ardından hazırlanacak rapora göre kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Fatsa Ünye Ordu Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title