Haberler

"Onların da oy oranlarına bakalım" diyen Davutoğlu'na Saadet ve Demokrat Parti'den yanıt geldi

Güncelleme:

Ahmet Davutoğlu'nun "Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı" eleştirilerine Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oy oranları üzerinden yanıtladı. Davutoğlu'nun bu sözlerine 6'lı masanın ortağı olan iki partiden cevap geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya "Bize karşı değil, masanın ruhuna vurgu yapmak için kullandığı bir ifadedir." derken, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ise "O söylem kendisini bağlar. DP olarak kendimizi biliyoruz." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında "Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. O Cumhurbaşkanı 'Sizin oyunuz düşüktü, ben bu kararı veriyorum' derse..." sorusuna "Bunu dediği anda kriz çıkar, Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider." şeklinde yanıt vermişti. Davutoğlu'nun bu sözleri "Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı" şeklinde eleştirilere neden olmuştu.

SAADET VE DEMOKRAT PARTİ ÖRNEĞİNİ VERDİ

Davutoğlu bugün katıldığı programda söz konusu eleştirilere Saadet ve Demokrat Partisi üzerinden yanıt verdi Davutoğlu, "Bırakalım siyaseti bu çok bilmişlere. Şunun oy oranı bu desin, biz çıkalım masadan o zaman. E Saadet Partisi'nin de Demokrat Parti'nin de oy oranına bakalım. Türkiye'de yüzde 49 ile 1,5 arasında fark yok, ikisi de seçimi kaybediyor" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NA YANIT GELDİ

Davutoğlu'na Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den yanıt geldi. Oda TV'ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy "Davutoğlu'nun açıklamasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna yanıt verdi.

"BİZİM ÜZERİMİZDEN YORUMLAMAK YANLIŞ OLUR"

Saadet Partili Kaya, "Sayın Davutoğlu'nun açıklaması biz veya Demokrat Parti'ye karşı değil, masanın ruhuna vurgu yapmak için kullandığı bir ifadedir. Biz altı parti bir aradayız. Siyasal temsiliyeti de seçimde alınacak oyları da dikkate alınması gerektiğini bilen tecrübeli siyasi partileriz. Sayın Davutoğlu'nun açıklamasını ne Demokrat Parti'nin ne de biz Saadet Partisi'nin üzerinden yorumlamak yanlış olur." dedi.

"O SÖYLEM KENDİSİNİ BAĞLAR"

Demokrat Partili İlay Aksoy ise, "Doğru bulmak, yorumlamak bana düşmez. Sonuçta kendi şahsi görüşü, partisini bağlar. DP olarak masada ne konuşulduysa onu yansıtmaya çalışıyoruz. Bu soru defalarca genel başkanımıza iletildi. Masada böyle bir konu olmadığını söyledi. Davutoğlu'nun kendi görüşüdür. Sonuçta DP olarak şahıs amaçlı olarak değil genel olarak siyaset yapıyoruz. 77 yıllık köklü bir partiyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir bölümünde yatırım yapmış bir partiyiz. Tarihe baktığınızda ciddi kalkınmaları gerçekleştiren partiyiz. O söylem kendisini bağlar. DP olarak kendimizi biliyoruz. Tarıma, sanayiye, eğitime verdiğimiz katkıları biliyoruz. Kurucularımız Atatürk'le birlikte Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etti. Başka şeylere odaklanmıyoruz açıkçası." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Demokrat Parti Demokrat Parti İlay Aksoy Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500

Yorumlar (5)

Emirhan Yıldız:

tabela partileri kapatılmalı abd sempatizanı olan bütün siyasiler abd de olduğu gibi ikiye ayrılmalı zaten sisten bunu gerektiriyor sağ sol cumhuriyetçi demokrat batı doğu ak kara her neyse

42
6
yanıtYanıtla
Akarsu Muharrem:

Madem %1 oy oranı var .Ne konuşturuyorsunuz.Çıkarın gitsin

37
2
yanıtYanıtla
Tayyar ALTINTAŞ:

Davutoglu AKP çöpü başka bir şey beklemek hata olur yüzde 1 oy oranı ile şekli böyle seçilirse ne olur artık Allah bilir işi gücü 2 LİK

34
1
yanıtYanıtla
Reis şeker:

AKP'yi karıştırıp kovulan yüzde sıfır ikilik adamlar şimdi muhalefeti karıştırıyor çok gülüyorum:))

6
0
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Davutoğlu çok konuşmaya başladı. Millet ittifakına bu adam çok zarar verecek. Evet aynen yüzde birlik oy oranıyla vazgeçilmez zannediyor kendini. Bu adam bence kesinlikle Truva atı.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title