Haberler

Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı gösterisi Aşk-ı Neyyan Senfoni Grubu'nun ilahiler seslendirmesi Senarist-yazar Hasan Kaçan'ın kısa hikayeler anlatması Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu'nun konuşması Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın espirili konuşması - Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu: "Bugün yeni bir evredeyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı gösterisi

Aşk-ı Neyyan Senfoni Grubu'nun ilahiler seslendirmesi

Senarist-yazar Hasan Kaçan'ın kısa hikayeler anlatması

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu'nun konuşması

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın espirili konuşması - Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu:

"Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bi kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre"

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bir kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre." dedi.

Bekiroğlu, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nda "O gün, bugündür" temasıyla düzenlediği "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Bekiroğlu, imam hatip okullarının ve imam hatip mezunlarının geçmişte çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "İçinizden dünya çağında alimler ve bilim adamları yetişecek." dedi.

İmam hatiplerin tarihte üç evre yaşadığını anlatan Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Birinci evre 1950'li yıllardır. Bu yıllar bir tane imamın, namaz kıldırabilecek bir hocanın dahi bulunamadığı sıkıntılı günlerdi. O günlerde imam hatip okulları koruyucu bir rol üstlendi ve din adamları yetişti. Sonraki evre 1970'li yıllar, o dönemde imam hatipler yeni bir döneme geçti. Mezunlardan mimarlar mühendisler ve diplomatlar yetişti. Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bir kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre. Düne takılmadan geleceğe bakan, elli yıl sonrasına bakan ve yeni kurulacak olan medeniyete katkıda bulunacak bir evre. Açık ve net söylüyorum. Bizi taklit etmeniz gerekmiyor, bizi aşmanız gerekiyor."

Yurt dışında da imam hatip okulları bulunduğunu hatırlatan Bekiroğlu, farklı coğrafyalardaki okullardan bahsetti. Bekiroğlu, imam hatip modelinin bundan sonra da yurt dışında yaygınlaşacağını dile getirerek, bu modelin başarıya ulaşacağını kaydetti.

İmam hatiplilerin farklı olduğunu anlatan Bekiroğlu, imam hatiplilerin sanatla, sporla uğraştığını ve öğrencilerin iki gününün birbirine eşit olmadığına vurgu yaptı. Bekiroğlu, imam hatiplilerin kardeşliği yaymakla yükümlü olduğuna dikkati çekerek, bundan sonra da bunun gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi.

Seneye bu günlerde bütün Türkiye olarak en büyük stadyumda bir araya gelecekleri bilgisini veren Bekiroğlu, programa gelen herkese teşekkür etti.

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da kürsüye çıkarak gençleri selamladı.

Notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın gerçekleştirildiği salonun zeminine kurulan platformdan yürüyerek imam hatipli gençleri selamladı.

Tribünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere gül ve karanfil atan Erdoğan, yaklaşık 5 dakika platformda yürüdü.

Konuşmaların gerçekleştirildiği kürsünün iki yanına dev ekranlar kurulurken, farklı yerlere de "O gün, bugündür" yazılı pankartlar asıldı.

İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen imam hatipli öğrenciler saat 13.00'ten itibaren salonu doldururken sık sık tekbirler getirdi.

Program öncesinde Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı gösteri icra etti. Aşk-ı Neyyan Senfoni Grubu'nun ilahiler seslendirdiği programda senarist-yazar Hasan Kaçan da kısa hikayeler anlattı.

Programa Milli Eğitim Bakanı Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Erdem Hasan Kaçan Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title