Haberler

    Önce Kılıçlar Konuştu: 20 Yaralı

    Hindistan'daki Altın Tapınak’taki bir anma sırasında rakip Sih gruplar arasında ilk konuşmayı kimin yapacağı konusunda kavga çıktı.

    Sihler için kutsal sayılan Amritsar'daki Altın Tapınak'taki militanların ordu tarafından çıkarılmasının 30. yıldönümünde rakip Sih gruplar arasında kavga çıktı. Gruplar törende kimin önce konuşması gerektiği konusunda anlaşamadı. Anlaşmazlık kavgaya dönüşünce kılıçlar ve mızraklar çekildi.

    Kavgada en az 20 kişi yaralandı. Polis bölgeye ulaşsa da Sihlerin en kutsal mekanı olan Altın Tapınak'ın içine giremedi.

    Jilet ve makas kullanmıyorlar

    Sayıları 25 milyonu bulan Sihlerin 18 milyonu Hindistan'da yaşıyor. Tek tanrıya inanıyorlar ve inançları gereği makas ve jilet kullanmaktan kaçınıyorlar. Kama ve kılıç taşıyorlar. Erkekler uzattıkları saçlarını başlarının ön tarafına toplayarak kalın bir türbanla kapatıyor.

    1496-1539 yılları arasında, Pencap bölgesinde yaşamış Sihizmin kurucusu Guru Nanak'ın doğruluk, temizlik, merhamet, fedakarlık gibi öğütlerini rehber edinen Sihlerin 1430 sayfadan oluşan Guru Granth Sahib isimli kutsal kitabı bulunuyor.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Kılıçlar Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title