Haberler

Önce Dünya Şampiyonu İlan Edildiler Seromonide İkinci Oldukları Açıklandı

27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Dünya Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda Genç Kızlarda önce dünya şampiyonu ilan edilen, ancak seromoniye bir saat kala gerekçesiz olarak dünya ikincisi oldukları açıklanan Bursa Faik Çelik Kız Teknik...

27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Dünya Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda Genç Kızlarda önce dünya şampiyonu ilan edilen, ancak seromoniye bir saat kala gerekçesiz olarak dünya ikincisi oldukları açıklanan Bursa Faik Çelik Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri Atatürk Havalimanı'nda dünya şampiyonu gibi karşılandı.

Bursa Faik Çelik Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Nur Teber, şampiyonada ilan edilen listede son saate kadar birinci olduklarını, bir gün süreyle şampiyonluklarını tüm dünyaya ilan ettiklerini ancak seromoniye çıkmaya bir saat kala gerekçesiz olarak ikinci ilan edildiklerini belirterek şunları söyledi:

" Türkiye birinci sıradaydı. Bir puan farkla Almanya ikinci sıradaydı. Brezilya üçüncü sıradaydı. Sonra ödül törenine bir saat kala Almanya Türkiye'nin 6 puan üzerine çıkarılarak birinci ilan edildi. Hiçbir gerekçe gösterilmedi. Ancak burada 'şu hata yapıldı' şeklinde bir açıklama da yapılmadı. Biz de buna karşı yazılı olarak müracaat ettik. İtirazda bulunduk. Eğer bize 3 gün içerisinde belgelerle tatmin edici bir açıklama gelmezse, dünya komitesine başvuracağız. Biz hakkımızı arayacağız. Çünkü biz birinci ilan edildik. Bu çocuklar bir gün boyunca dünya birincisi olarak mutluluklarını paylaştı. Listenin fotoğrafını da çektim bende mevcut. Lisemiz birinci sıradaydı.Sonuna kadar hakkımızı arayacağız."

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, dünya atletizm şampiyonasına kız ve erkek takımları ile katıldıklarını belirterek, "Bu alınan sonucun bir emek ürünü olduğunu vurguladı ve öğrencilerin başarılarını öğretmenlerine, okul müdürlerine ve velilerinin emeklerine borçlu olduklarını dile getirdi.

Kız takımlarının ilk başta dünya şampiyonu olarak ilan edildiğini dile getiren Pala, "Ardından yeniden tasnif yapılarak 2'inciliğe düşürülmesi bizim açımızdan üzüntü verici olsa da öğrencilerimizin ülkelerini bu şekilde temsil etmeleri gurur verici bir durumdur" dedi.

Dünya Okullar Arası şampiyonasında derece alan 100 metre engellide Meryem Çanakçı, 1500 metre de Songül Konak, Cirit'te Tuğba Yeni ve çeşitli derecelere giren arkadaşlarıyla birlikte kendilerini Atatürk Havalimanı'nda karşılayan arkaşlarının getirdiği 15 davulla şampiyon olmuş gibi karşılandılar ve bu mutluluğu yaşadılar. Bu arada arkadaşları kendilerini dünya şampiyonu olarak bildikleri için " Dünya Şampiyonları Hoş Geldiniz" yazılı bir bez afişle karşılaması dikkati çekti.

FK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faik Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title